Lukkede banker, ingen job og skibe, der sejler på halv kraft - den økonomiske krise er allestedsnærværende i Grækenland. Men en tilbagevenden til dagligdagen kan være på vej for den græske befolkning.
I nat gav det græske parlament nemlig den græske regering sin opbakning til at gennemføre en række økonomiske reformer, som den græske regering har fremlagt for de internationale kreditorer - EU, Den Europæiske Centralbank og Den Internationale Valutafond.
Men selvom grækerne for en lille uge siden stemte nej til flere reformkrav fra EU, så vil de tage positivt imod den græske regerings seneste forslag - også selvom det til forveksling ligner det forslag, der var på bordet for flere måneder siden.
Det vurderer Tom Kristensen, ekstern lektor i Grækenlandsstudier ved Københavns Universitet.
- Det er i hovedlinjerne stort set det samme som det, der ligger flere måneder tilbage. Men der er justeret på en lang række procenter på det det rent tekniske om, hvor mange penge man kan få ind via de her reformer, siger Tom Kristensen til DR2 fra Grækenland.
Løftebrud er kompromisser
Reelt set betyder reformforslaget, at regeringspartiet Syriza kommer i strid med sit valggrundlag - et faktum, premierminister Alex Tsipras også vedkendte sig i går aftes. Men den græske befolkning vil sandsynligvis tage lige så godt imod forslaget som det græske parlament, der med 271 stemmer ud af 300 stemte for reformforslaget.
De kan nemlig mærke, at krisen langsomt bliver værre og værre, fortæller Tom Kristensen.
- For et par dage siden, da vi var i Piræus (havneby nær Athen, red.), kunne man se mennesker vandre rundt, ældre mennesker, med tårerne stående ud af øjnene. Og skibene sejler med halv kraft for at spare benzin. Så der er mange krisetegn.
- Derfor tror jeg, at man vil se positivt på, at man er kommet så langt, at man har brudt nogle valgløfter, fordi det er simpelthen nødvendigt for at komme videre i den her misere, siger Tom Kristensen.
Grækenland skal videre
Forventningen er ifølge Tom Kristensen den samme for EU, hvor man - med undtagelse af Tyskland - har taget positivt imod det 13 sider lange reformudspil fra den græske regering.
Trods tidligere vrangvilje vil Grækenland overholde en eventuel aftale med EU, hvis reformforslaget bliver godkendt, lyder det fra Tom Kristensen. De kan nemlig ikke få mere igennem nu.
- De har kæmpet bravt og fået nogle ting igennem, men nu må de slutte det her kapitel af og komme videre. For der er ingen, hverken grækerne selv, eller EU, der har interesse i, at det her spil kører videre.
Eurolandenes finansministre skal ved et møde i dag tage stilling til, om de foreslåede reformer er tilstrækkelige til at gå videre med forhandlingerne om ny støtte til Grækenland.