Danske Dennis Christensen, som i dag er blevet idømt seks års fængsel i Rusland, vil anke dommen til næste instans.
Det bekræfter hans advokat, Anton Bogdanov, til DR's Ruslands-korrespondent Matilde Kimer.
Hun har dagen igennem været til stede i retten i Orjol sydvest for Moskva, hvor sagen har stået.
Dermed har hun også fulgt den timelange oplæsning af dommen, som i første omgang foregik på russisk.
Her har hun også oplevet den opbakning med klapsalver, som danskeren fik fra andre Jehovas vidner, da han blev ført ind og ud.
Korrespondent overbragte dommen
Ruslands-korrespondenten fortæller, at det blev hende, som overbragte Dennis Christensen nyheden om, at han var idømt seks års fængsel.
Godt nok forstår han russisk efter 15 år i landet. Men han var placeret i et bur af glas i salen, hvor der ikke slap megen lyd igennem den sprække, han lagde øret til.
Og den danske tolk kunne ikke følge med dommerens tempo.
- Efter en time var der en kort pause, og der spørger jeg ham om hvad han tænker. Han siger, at han kunne se på folks ansigter, at det ikke er gode nyheder, men at han endnu ikke kendte dommen, fortæller korrespondenten.
- Jeg signalerer til ham, at det er seks års fængsel, og så siger han, at det er han selvfølgelig ikke tilfreds med, og at det er urimeligt og uretfærdigt, siger hun.
- Men han forsøger at være tapper og siger, at kampen ikke stopper her, siger Matilde Kimer.
Dømt for at være leder
Baggrunden for dommen er, at Rusland i 2017 afgjorde, at Jehovas Vidner er en ulovlig ekstremistisk bevægelse.
Imens det ikke blev ulovligt at være Jehovas vidne, skred myndighederne til gengæld ind over for juridiske enheder, formelle strukturer og ledelse.
Dermed stod Dennis Christensen for skud, fordi han var i centrum, da den russiske sikkerhedstjeneste, FSB, brasede ind til en gudstjeneste i det parcelhus, der tjente som menighedens mødested i Orjol.
På ham fandt FSB en nøgle til huset, hvilket anklageren mener beviser, at han var en lederskikkelse. Forsvaret har påpeget, at stort set alle medlemmer har en nøgle.
- Alle de lokale medlemmer har sagt i retten, at man efter tur fører an, og enten læser op af biblen eller leder bibeldebatter og snakke. Det, at han var i centrum, betød altså ikke at han var leder, fortæller Matilde Kimer.
- De holder i øvrigt fast i, at det er en flad organisation, hvor Dennis Christensen altså ikke er leder. Og det er jo ellers det, han er dømt for i dag, siger hun.
Tre et halvt års fængsel tilbage
Efter at have fået dommens detaljer oversat til dansk af tolken, vurderer Dennis Christensen over for DR's korrespondent, at dommeren ikke har lyttet til forsvarets pointer.
- Han siger, at dommeren har truffet en beslutning, som er helt og aldeles lagt an på anklagerens ord, men ikke har taget hans (Dennis Christensens, red.) forklaringer til indtægt, siger Matilde Kimer.
- Det er hans selvfølgelig ærgerlig over, siger hun.
Retten i Orjol svarer til en dansk byret. Næste instans er en distriktsret, svarende til en dansk landsret, i Orjol-provinsen.
Dennis Christensen har været varetægtsfængslet i 20 måneder i sagen. Den periode fratrækkes den endelige afsoning med faktor halvanden.
Dermed skal han afsone endnu cirka tre et halvt år, hvis højere retsinstanser fastholder dommen.
Udenrigsminister Anders Samuelsen skrev i dag på Twitter, at udenrigsministeriet vil bistå Dennis Christensen, hvis han vælger at anke.
Den officielle ankefrist er 10 dage.