Efter dansk grænsekontrol: Slesvig-Holsten tilbyder at tage flygtninge fra Hamborg

Selv om delstaten tog 35.000 asylansøgere i 2015, åbner Slesvig-Holstens indenrigsminister, Stefan Studt, op for at tage 1.000 flygtninge fra naboen Hamborg.

Også på banegården i Flensborg er der blevet mere stille efter grænsekontrollen, fordi flygtninge og migranter i langt mindre grad søger mod Skandinavien og ikke mindst Sverige. (Foto: © Palle Peter Skov, Scanpix)

Tiltagene ved de svenske og danske grænser har reduceret antallet af flygtninge, der søger mod Skandinavien, gevaldigt.

Den tyske delstat Slesvig-Holsten, der grænser op til Danmark, modtog ifølge NDR i 2015 55.000 personer fra 61 lande, hvoraf 35.000 har søgt asyl i delstaten, som tæller knap tre millioner indbyggere.

Men efter det svenske transportøransvar og den danske grænsekontrol blev indført i starten af året, er antallet af asylansøgere faldet til omkring 15 om dagen.

Det får Slesvig-Holstens indenrigsminister, Stefan Studt, til at række en hånd ud til sin sydlige nabo, storbyen Hamborg:

- Vi vil hjælpe, og vi kommer til at hjælpe, sagde Studt på et pressemøde tidligere i dag.

Stefan Studt foreslår blandt andet at anvende en tom kaserne i Bad Segeberg nær Lübeck til at huse omkring 1.000 flygtninge fra Hamborg.

I modsætning til flygtningesituationen Hamburg er situationen i Slesvig-Holsten "forholdsvis afslappet," sagde Studt på pressemødet ifølge NDR.

Overførslen af flygtninge skal efter planen ske i april.