I morges havde flere raketter retning mod lufthavnen i den afghanske hovedstad, Kabul, hvor amerikanerne er i gang med de sidste evakueringer.
Raketterne nåede dog aldrig lufthavnen, da et missilforsvar stoppede angrebet.
- Det lader til, at amerikanerne har fået et missilforsvar op at køre. Så jeg tror, at deres største bekymring er flere selvmordsbomber, siger David Vestenskov, der er chefkonsulent ved Forsvarsakademiet.
Så sent som i går udførte amerikanerne et droneangreb mod i Kabul. Ifølge det amerikanske militær var køretøjet en trussel mod lufthavnen i hovedstaden. USA ramte målet og "eliminerede en forestående trussel fra Islamisk Stat i Afghanistan".
Forud for gårsdagens droneangreb advarede den amerikanske præsident, Joe Biden, natten til søndag om et nyt, nært forestående terrorangreb i Kabul.
- Risikoen for nye terrorangreb ved lufthavnen er ekstremt høj. Et nyt angreb inden for de næste 24-36 timer er højst sandsynlig, sagde præsidenten.
Trods morgenens afværgede raketangreb stiger truslen mod lufthavnen fortsat.
- De sidste dage i en evakueringsproces er de farligste. I hvert fald når man ser det fra de amerikanske soldaters øjne. De kan ikke sætte 6.000 soldater ombord på et fly, de er nødt til at flyve dem ud lidt ad gangen. Derfor vil deres evne og kapacitet falde de her dage, og så stiger truslen, siger David Vestenskov.
Afghanistan flyder med våben
Og lige nu er det altså ikke jordens sværeste opgave at anskaffe sig våben i Afghanistan til at udføre et eventuelt angreb, forklarer David Vestenskov.
- Afghanistan er et land, hvor der ikke mangler våben af nogen art. Der er blevet skyllet våben ind over det land gennem et halvt århundrede snart. Så det er ikke det sværeste sted at få fat i de her raketter, siger han.
Det er endnu ikke bekræftet, hvem der udførte raketangrebet.
Men i torsdags fandt et terrorangreb sted ved lufthavnen i Kabul. Det tog Islamisk Stat i Afghanistan efterfølgende ansvaret for. Det kostede mindst 100 afghanere og 13 amerikanske soldater livet.
Droneangreb bliver USA's eneste våben
Efter 20 år med tropper på landjorden er USA og dets allierede i morgen altså ikke længere til stede i Afghanistan.
Selvom USA ikke længere fysisk vil være i krig i Afghanistan, vil de højst sandsynligt stadig angribe med droner, siger David Vestenskov.
- Droner er det eneste våben, de har tilbage. Så jeg tror, at USA vil udføre droneangreb fra luften, når der er potentielle terrortrusler, siger han.
USA har udført to droneangreb efter terrorangrebet mod lufthavnen i Kabul i torsdags. Først et natten til lørdag, hvor amerikansk militær ramte en bil i det østlige Afghanistan med en drone. USA's militær sagde efterfølgende, at angrebet var rettet mod en "planlægger" tilhørende gruppen Islamisk Stat i Afghanistan, som blev dræbt.
Endnu et amerikansk droneangreb ramte i går et køretøj i Kabul. Der har efterfølgende været forlydender om, at flere civile blev dræbt i angrebet. Det skriver CNN.
Og netop et droneangreb kan få de civile, hvis venner og familie bliver dræbt, til at vende sig mod Vesten, forklarer David Vestenskov.
- Når du bomber fra luften, så har det tit den effekt, at civilbefolkningen, der hvor du angriber, ikke synes, at det er en særlig god idé. Så nogle af dem vil formodentligt få sympati med oprørsbevægelsen eller terrorbevægelsen og antipati mod vesten.