Første nat efter fredagens mislykkede våbenhvile mellem Hamas og Israel har været alt andet end rolig.
DR's korrespondent Steffen Kretz befinder sig i Gaza City, hvor han kan berette om hårde kampe i nattens løb.
- Der har været luftangreb natten igennem i Gaza, og særligt den sydlige grænseby Rafah har været hårdt ramt. Jeg har kunnet se et kraftigt orange skær i retning af Rafah, som kommer fra talrige brande efter israelske bombardementer, fortæller Steffen Kretz, og fortsætter:
- Hele Rafah har været lukket af, som en militær zone, og hospitalet er blevet evakueret efter nedslag tæt på, men der har også været raketaffyringer herfra mod Israel.
Mindst 150 palæstinensere har mistet livet i løbet af det seneste døgn, mens flere hundrede er blevet såret, oplyser hospitalskilder lørdag morgen til Reuters.
Soldat ændrer fortælling
Skæbnen for en forsvundet israelsk soldat er fortsat uvis. Soldaten forsvandt fredag under et angreb mod hans enhed, som var i gang med at ødelægge en af Hamas' angrebstunneler fra Gaza.
Ifølge Hamas er soldaten og den enhed, der bortførte ham, blevet dræbt under et bombardement, men det afvises af Israel. Historien er vigtig for fortællingen om krigen, forklarer Steffen Kretz.
- Hvis vi tænker to dage tilbage, så handlede fortællingen om Israels angreb på en pigeskole, hvor mange blev dræbt, og det førte til internationalt pres mod Israel. Efter historien om den bortførte soldat er presset vendt mod Hamas, siger Steffen Kretz.
Han forklarer samtidig, at soldaten kan være et vigtigt forhandlingskort for Hamas, som tidligere har fået løsladt palæstinensere som betaling for israelske soldater.
Israel har på den anden side lovet at fortsætte kampene til soldaten er fundet. Dermed er det internationale samfunds arbejde for at få etableret en varig våbenhvile vanskeliggjort yderligere, vurderer Steffen Kretz.