Sveriges monark ser ikke ud til at have synderligt travlt.
I de seneste ti minutter har kong Carl Gustav stået og småsludret med en delegation svenskere, der er rejst til Paris for at kippe med det svenske flag på FN’s klimatopmøde.
Vi er i den fællesnordiske stand – et område på størrelse med en halv tennisbane – som Sverige deler med Danmark og de andre nordiske lande.
Det er her, både kongelige og almindelige mennesker fra hele verden kan komme hen og høre, hvordan Danmark og resten af de nordiske lande håndterer klimaudfordringerne.
- Klimatopmødet er lidt af et cirkus. Et omvandrende cirkus, der hvert år dukker op et nyt sted i verden. Sidste år var det Lima i Peru, i år er det Paris og næste år er det i Marokko, siger danske Michael Funch, der er seniorrådgiver i Nordisk Ministerråds kommunikationsafdeling.
- Men det er også et meningsfuldt cirkus, for det giver os muligheden for at møde folk og skabe mange nye muligheder for fremtiden, siger han.
Larm og leben
Michael Funch er blandt andet taget til Paris for at sikre, at arrangementerne forløber, som de skal.
I løbet af de to uger, konferencen varer, er der omkring 50 nordiske events, der handler om alt fra fiskeri og grøn udvikling til finansiering af klimaløsninger.
Det er dog ikke altid lige let, påpeger han.
- I går stod der er et balalajka- og panfløjteorkester og spillede lige rundt om hjørnet. Der var larm og leben, mens vi prøvede at holde en seriøs event om noget videnskabeligt, siger han.
Godt og vel 20.000 personer fra hele verden er blevet akkrediteret til den såkaldte ”Blue Zone”, hvor den nordiske stand ligger side om side med stande fra lande som Sydkorea, USA og Marokko.
Derudover er der yderligere 20.000, som har fået lov til at komme ind på de andre områder i konferencecentret, der ligger i en forstad godt ti kilometer nordøst for Paris.
- Det er jo som en mellemstor dansk by, siger Michael Funch.
Vi må godt prale lidt
Mange af dem, der kommer forbi, er selv fra Norden, fortæller han.
- Mange standser op for at få en pause midt i hele hurlumhejet.
Det er nemlig intense forhandlinger, der finder sted i løbet af de to uger, hvor verdens lande skal prøve at blive enige om en global klimaaftale.
- De kommer ind for at snakke, networke eller måske tage en lille slapper. Det var også det, vi gerne ville skabe med vores pavillon, siger han.
Men der kommer også mange udlændinge – heriblandt afrikanere og sydamerikanere - forbi.
Nogle har været tilknyttet danske udviklingsprojekter og kender os derfra.
Andre vil bare gerne vil høre om den danske klima-succeshistorie – at det er lykkedes os at skabe økonomisk vækst, uden at det har fået vores CO2-udledning til at eksplodere. Udledningen er faktisk dykket.
- Det lyder måske lidt som om, vi står og praler. Men det må man også godt, når man har nogle gode resultater, siger Michael Funch.
Du kan se, hvordan den nordiske stand ser ud ved at trykket på videoen foroven.