I de prorussiske separatisters hovedkvarter i den østukrainske by Donetsk, er der en lukket sal på femte etage i bygningen.
Den får ingen lov til at se, med mindre de selv bliver tvunget derind af vagterne, fortæller DR's reporter i byen, Thomas Ubbesen.
- Der står bevæbnede vagter foran, og man får ikke engang lov til at kigge ind bag forhænget ved trappen, siger han.
Derinde foregår ting, som man ikke ønsker at vide for meget om, forklarer han og fortæller, at han har set flere mænd blive slæbt op at trappen og ind i salen.
- Og man kan kun gisne om, hvad der sker derinde, siger Thomas Ubbesen.
Fordel at være udlænding
Ni Røde Kors-medarbejdere blev fredag aften tilbageholdt af separatister i den østukrainske by. De blev frigivet søndag.
Det var angiveligt et nødberedskabshold fra den lokale Røde Kors-afdeling og en medarbejder fra Internationalt Røde Kors, der blev tilbageholdt, lyder meldingen på nyhedsbureauet AFP.
Ifølge Thomas Ubbesen er det en fordel at være udlænding, hvis man bliver taget til fange af de prorussiske separatister.
- Selv om vi som udlændinge bliver mistænkeliggjort, er det en klar fordel. For man har en vis form for immunitet. Og det gælder både pressefolk, OECD-folk og Røde Kors-folk siger han.
En tatovering skåret af
Men over for de ukrainske fanger er prorusserne hårdhændede, fortæller han.
- I går så jeg i ukrainsk fjernsyn, at en ukrainer var blevet tortureret i flere dage. Han havde haft en tatovering, hvor der stod "Frihed for Ukraine", men den havde de skåret af med en kniv, fortæller Thomas Ubbesen.
Tilbageholdelsen af Røde Kors-medarbejderne sker efter, at en gruppe OSCE-observatører 3. maj blev løsladt, efter at de havde været holdt fanget i den østukrainske by Slavjansk siden 25. april - blandt andet også på mistanke om spionage.