Prorussiske separatister har afvist 17 OSCE-observatører, som skulle undersøge det område, hvor det malaysiske passagerfly styrtede ned.
Separatisterne kontrollerer det område, hvor flyet styrtede ned, og indtil videre har hverken de ukrainske myndigheder eller andre undersøgelsesteams fået adgang til nedstyrtningsstedet.
- Observatører fik ikke adgang til stedet, og heller ikke adgang til de sorte bokse, der var på flyet, siger DRs Ruslandskorrespondent Matilde Kimer fra Kijev.
Affyrede advarselsskud
OSCE-folkene mødte en svært bevæbnet separatist-deling, og der blev også affyret advarselsskud, fortæller observatørerne.
- Vi vil komme tilbage i morgen - og den næste dag og den næste dag, siger OSCE-talsmand Michael Bociurkiw.
- I morgen bliver en afgørende dag, siger han. Der er mange eksperter her i Kiev fra både Holland og Malaysia - og pårørende til flypassagererne. Vi har behov for at få eksperter derud, før ligene forrådner. Meget skal gøres på kort tid.
De ukrainske myndigheder har også protesteret over separatisterne ved flyulykkesstedet.
- De ukrainske myndigheder har brokket sig hele dagen over, at separatisterne er i gang med at ødelægge bevismaterialet, siger Matilde Kimer.
Både sorg og håb i Ukraine
I Kijev er reaktionen efter flystyrtet en blanding af chok, sorg, men også håb.
- Den ukrainske befolkning er som alle andre selvfølgelig i chok over, at 300 civile har måttet lade livet. Tusindvis har hele dagen lagt blomster ved den hollandske ambassade for at vise deres medfølelse, siger Matilde Kimer.
Men sorgen er blandet med håb.
- Ukrainerne håber på, at det internationale samfund nu er ved at vågne op og forstår alvoren af den her konflikt. Nu, hvor der er internationale og udenlandske ofre, siger hun og fortsætter:
- Man huske på, at der er omkommet flere gange 300 mennesker i den her konflikt. Den ukrainske befolkning oplever hver dag at blive beskudt med missiler, granater, bomber og kalashnikovs. Og civile dør hver dag i kampene mellem den ukrainske hær og separatisterne.