Zena har stadig ikke slettet sms'en. Den 28. marts i år tikkede en dødstrussel ind på hendes telefon.
- Død, død over dig, din prostituerede. Tæl dine sidste dage, Zena, stod der.
Måske var den korte sms fra den irakiske shiamilits Mehdi-hæren blot et forvarsel. Da jeg møder Zena og hendes mand Kaldoom, er det ikke i deres eget hus, men hos en onkel.
De flygtede i sidste uge fra deres kvarter al-Shab i Bagdad, hvor de som sunnimuslimer ellers plejer at leve fredeligt mellem shiamuslimske naboer.
- Vi nåede nærmest ikke at få noget med os, siger Zena.
Ven likvideret
Onsdag i sidste uge blev deres ven fra kvarteret, Omar, likvideret af shiamuslimske militser sammen med elleve andre sunnimuslimer.
Kaldoom, der ejer en butik, som sælger madvarer, gik sammen med sin ven på gaden, da militserne pludselig samlede vennen op og kørte ham væk. Senere samme dag fik Omars familie en opringning: De kunne hente liget.
Zena og Kaldoom turde derfor ikke længere blive i deres hus.
- Jeg følte, det pludselig blev sekterisk - selv mellem naboer, blev der en mærkelig stemning, siger Kaldoon.
Minder om 2006
Parret har en søn og datter i teenagealderen. Forældrene tør næsten ikke give dem lov til at forlade onklens hus.
Zena frygter, at Irak er på vej tilbage til tiden fra 2006 og nogle år frem, hvor den sekteriske vold mellem sunni- og shiamuslimer spandt ud af kontrol.
- Folk som os må flygte fra vold. Der blivet røvet, kidnappet og slået ihjel. Det minder mig om 2006, og det er helt forfærdeligt, siger Zena.
Hellig krig
De sekteriske spændinger er blusset op, efter den sunnimuslimske ekstremistiske gruppe ISIS begyndte sin fremmarch og indtog flere store byer i Irak. Senest over weekenden har gruppen taget kontrol med grænseposter langs grænserne til Syrien og Jordan.
Derfor opfordrede Iraks øverste åndelige shialeder, Ali Al Sistani, sine følgere til at gå i hellig krig mod ISIS.
Tusindvis af unge irakere har meldt sig på rekrutteringscentre i moskeerne rundt om i Bagdad, hvor forskellige militser efter aftale med regeringen sørger for de nye krigere. De bliver indlogeret og afventer nærmere besked.
- Jeg er klar. Jeg venter på, at de siger, jeg skal afsted, siger Mohammad Hassan, da jeg går rundt blandt flere hundrede unge mænd i en Bagdad-moske. De fleste bruger ventetiden på at sove på gulvtæpperne i det store rum.
Fremtid i udlandet
Zena bryder sig ikke om, at så mange unge mænd tilslutter sig shiamilitserne, hvis tankesæt er ligeså ekstremt som ISIS'. Heller ikke selvom de sandsynligvis vil udgøre et mere ideologisk og bedre bolværk mod ISIS end nationalhæren, der mangler sammenhængskraft og loyalitet blandt soldaterne.
Senest flygtede sikkerhedsstyrkerne, da ISIS ankom og overtog grænseposter.
- Jeg bryder mig ikke om, at våben på den måde kommer i omløb blandt militserne. Det er ikke det, vi har brug for, siger Zena.
Hun kan ikke længere genkende sit Irak, og ønsker sig en fremtid i udlandet.
- Vi er magtesløse. Og hvem skal vi give skylden? Regeringen? Stammerne? Militæret? Efter så mange års krig og spændinger, bærer folk et had indeni, der avler vold.
- Jeg ønsker, at mine børn skal vokse op i et miljø, hvor de ikke også skal lære at skyde og nære det had ved deres bryst. Om jeg så skal tage dem ud af skolen i en årrække, så er det bedre for dem, end at være her.
Se mere om situationen i Irak i aften klokken 21.30 i TV Avisen på DR1.