Antallet af dræbte efter søndagens bombeangreb i Sri Lanka er steget til 321. Det oplyser politiet i Sri Lanka. Næsten 500 meldes såret.
I går var antallet af dræbte opgjort til 290.
Blandt de mange dræbte er tre danske statsborgere. Det oplyste Udenrigsministeriet i København søndag aften. Det drejer sig om tre søskende og børn af Bestseller-ejer Anders Holch Povlsen.
Ved midnat lokal tid blev der erklæret undtagelsestilstand i landet.
Militæret har fået beføjelser, som de ellers kun har, når landet er i krigstilstand. De får mulighed for at ransage uden en dommerkendelse og tilbageholde mistænkte i op til to uger før de kommer for retten.
Den slags beføjelser havde militæret sidst under den 26 år lange borgerkrig. Beføjelserne blev fjernet, da krigen sluttede i 2009.
Politiet meddeler, at alle i Sri Lanka, der parkerer en bil eller efterlader den uden opsyn, skal efterlade en seddel med telefonnummer i bilruden.
40 personer anholdt
Bombeeksplosionerne ramte tre kirker og tre hoteller i Sri Lanka tidligt søndag formiddag.
Flere af angrebene blev udført af selvmordsbombere.
De første seks eksplosioner skete kort tid efter hinanden. Noget senere blev de fulgt op af yderligere to eksplosioner. Den ene under en politiaktion, hvor tre betjente blev dræbt, da de i jagten på mistænkte forsøgte at trænge ind i en boligejendom. Derefter eksploderede endnu en bombe på et mindre hotel.
Politiet har anholdt 40 personer i sagen. Blandt dem er føreren af en varevogn, som angiveligt blev brugt af selvmordsbomberne, og ejeren af et hus, hvor flere af dem boede.
Landets viceforsvarsminister siger, at to lokale islamistiske organisationer - deriblandt National Thawheed Jama'ut (NTJ) - står bag bombeangrebene.
Wijewardene siger, at gruppen stod bag angrebet, og at denne gruppe er tilknyttet en forholdsvist ukendt radikal islamistisk gruppe i Indien - Jamaat-ul-Mujahideen India.
- Gruppen National Thawheed Jama'ut havde nære forbindelser til JMI. Det er nu kommet frem, siger ministeren.
Der foreligger meget få oplysninger om JMI, som skal være blevet dannet sidste år, og som har forbindelser til en gruppe med samme navn i Bangladesh.
Ingen gruppe har endnu selv taget ansvaret for angrebet.
Alle selvmordsbomberne var srilankanske, men myndighederne har en stærk formodning om, at internationale terrorgrupper har hjulpet dem.
Premierminister Ranil Wickremesinghe frygter, at angrebene kan føre til ustabilitet i landet og lover derfor at gøre alle nødvendige beføjelser gældende for forsvarsstyrkerne for at få fat i de ansvarlige.
Var advaret om muligt angreb
Politiet havde tidligere på måneden modtaget en advarsel om et muligt angreb mod kirker.
Ifølge dokumentet planlagde en relativt ukendt islamistisk gruppe ved navn National Thawheed Jama'ut disse angreb.
Advarslen kom fra en udenlandsk efterretningstjeneste.
Men premierministeren har ikke fået besked om rapporten, og det er ikke klart, hvilke tiltag - om nogen - der blev sat i værk som følge af tippet fra den udenlandske efterretningstjeneste.
En politisk strid mellem Sri Lankas præsident og premierminister har tilsyneladende betydet, at premierministeren ikke var informeret om advarslen.
Premierminister Ranil Wickremesinghe er blevet holdt uden for sikkerhedsbriefinger, siden han ragede uklar med præsident Maithripala Sirisena sidste år.
Ifølge myndighederne vidste de, hvor den mistænkte terrorgruppe trænede og boede. Det skriver nyhedsbureauet AP.
Note: Dødstallet var tidligere i dag 310. Det er ændret til 321, da det i formiddags blev begræftet af Sri Lankas viceforsvarsminister Ruwan Wijewardene.