Briternes farvel til EU var "fuldstændig rigtigt", og "den slags suveræne beslutninger bør fungere som inspiration i Tyskland".
Sådan lyder det fra AfD-leder Alice Weidel i et stort interview med Financial Times.
Hun forklarer dog, at det tyske højrefløjsparti i første omgang vil forsøge at reformere EU, hvis de kommer til magten.
- Men hvis reformer ikke er mulige, hvis vi ikke lykkes med at genopbygge medlemslandenes suverænitet, så skal vi lade folket bestemme, ligesom briterne gjorde det.
- Vi kunne have en "Dexit"-afstemning - et tysk exit fra EU.
AfD har lige nu medvind i meningsmålingerne, hvor de har tilslutning på over 20 procent af vælgerne.
Stor tysk EU-opbakning
Ét er at sætte Tysklands EU-medlemsskab til afstemning. Noget andet er at få tyskerne til at stemme for at forlade EU.
For hvor der blandt AfD's vælgere er relativt stor lyst til at forlade EU-samarbejdet, så forholder det sig helt anderledes, når man ser på hele den tyske befolkning.
Omkring ni ud af ti tyskere ønsker således, at Tyskland fortsat skal være medlem af EU. Blandt AfD-vælgerne ønsker næsten halvdelen, at Tyskland skal forlade EU-samarbejdet.
Det viser en undersøgelse fra fonden Konrad Adenauer Stiftung.
Det er værd at bemærke, at der til juni er valg til Europa-parlamentet.
Landsdækkende demonstrationer
De seneste uger har AfD været i modvind, hvor der har været massive demonstrationer mod dem.
De har fundet sted i kølvandet på det tyske medie Correctivs afsløringer om et møde på den tyske højrefløj i slutningen af 2023. Her kunne mediet blandt andet berette om, at der på mødet blev talt om at massedeportere "uønskede" borgere i millionvis.
Her deltog flere centrale skikkelser fra AfD. Blandt andre Roland Hartwig, som sidder i Forbundsdagen for AfD, og har fungeret som strategisk rådgiver for netop Alice Weidel. Hun har dog afbrudt samarbejdet efter afsløringen.
Weidel har efterfølgende også langet ud efter Correctivs metoder, som hun kalder "skandaløse". Det undersøgende medie havde en reporter undercover til højrefløjsmødet.
Afsløringen af mødet og dets indhold har genantændt debatten om, hvorvidt AfD ligefrem skal forbydes for at være ekstremistiske.
Partiet bliver i forvejen overvåget af den tyske efterretningstjeneste. Dets afdelinger i de tre delstater Sachsen, Sachsen-Anhalt og Thüringen er af de tyske sikkerhedsmyndigheder ligefrem blevet erklæret for ekstremistiske.