Alt tyder på, at en ny fredsaftale mellem Colombias præsident, Juan Manuel Santos, og Farc-leder Rodrigo Londoño bliver godkendt i kongressen i næste uge.
Det vurderer seniorforsker Jairo Munive, Dansk Institut for Internationale Studier (Diis). Det er kun halvanden måned siden, at vælgerne i Colombia med et snævert flertal afviste en fredsaftale med Farc.
- Man ved naturligvis aldrig med Colombia, men denne gang tror jeg, at en aftale går igennem, siger Jairo Munive.
Den aftale, som blev afvist ved sidste måneds folkeafstemning, blev kritiseret for at være for imødekommende over for Farc.
Aftalen blev testet til en folkeafstemning, fordi oppositionen stemte imod fredsaftalen.
Men denne gang tør oppositionen ikke at sige nej, mener Jairo Munive.
- Nu har man taget nogle af nejsigernes argumenter med i den nye aftale, og så tror jeg ikke, at oppositionen siger nej igen. De har heller ikke en plan B, så det ville undre mig meget, siger seniorforskeren.
Præsident Santos blev i oktober tildelt Nobels fredspris for sin kamp for at skabe fred med oprørerne.
Fredsprocessen er forløbet over en periode på fire år, hvor parterne har forsøgt at finde en fredelig løsning på konflikten, der har kostet over 200.000 mennesker livet.
Hvis kongressen stemmer fredsaftalen igennem, bliver det meget spændende at følge udviklingen, mener Jario Munive.
- Så demobiliseres Farc, og de skal aflevere våbnene. Og så er det "point of no return".
- Der er meget, der mangler, men landet er godt på vej. FN er til stede, og alt logistikken er klar til, at parterne slutter fred, lyder vurderingen fra Jairo Munive.
Aftalen kræver desuden, at Farc omdannes til et politisk parti.
/ritzau/