Sortklædte demonstranter strømmer igen i dag ud i Hongkongs gader for at protestere mod et omstridt forslag om en udleveringslov, som ville betyde, at Hongkongs omkring syv millioner borgere kunne blive udleveret til retsforfølgelse på det kinesiske fastland.
Hongkongs regeringsleder, Carrie Lam, meddelte ellers i går, at hun har valgt at suspendere det kontroversielle lovforslag på ubestemt tid.
Men det ser ikke ud til at have givet givet ro blandt demonstranterne, der angiveligt først vil stoppe protesterne, når loven endegyldigt er droppet.
Som en af landets førende demokratiforkæmpere Nathan Law siger til DR:
- Det er uundgåeligt, at folk bliver provokeret af, hvad regeringen har gjort. Folk er vrede over, at regeringen ikke lyttede til folk tidligere.
- Folk er desuden vrede over, at regeringen siger, at politiet har brugt de nødvendige magtmidler, selv om de faktisk skød gummikugler efter hovederne på folk, siger Nathan Law.
Demonstranterne, der langsomt bevæger sig gennem gaderne, råber ifølge nyhedsbureauet AP "træk jer" og "træd tilbage" rettet mod landets regering.
Opfordrer til strejke
Demonstrationerne er de største i Hongkong i mange år, og op mod 100 mennesker er blevet såret i demonstrationerne.
Aktivister har opfordret til generalstrejke fra i morgen. Flere fagforeninger, lærerorganisationer og andre grupper har meldt sig klar til at droppe arbejdet og undervisningstimer, skriver nyhedsbureauet AP.
I løbet af ugen har der været voldsomme sammenstød mellem demonstranter og kampklædt politi i gaderne, hvor ordensmagten tog både tåregas og gummikugler i brug.
Mange demonstranter benytter også demonstrationen i dag til at hylde en demonstrant, der døde i går. Han havde hængt et stort banner op foran et indkøbscenter og var i gang med at blive reddet ned fra et stillads af redningsfolk, da han faldt i døden.
En strøm af demonstranter har i løbet af dagen været forbi et improviseret mindesmærke for den afdøde demonstrant med blomster.
Regeringen har tidligere sagt, at loven var nødvendig, så Hongkong ikke blev et fristed for kriminelle.
Modstanderne mener derimod, at loven ville betyde, at folk kunne udleveres til et udemokratisk retssystem i Kina, og at det ville undergrave deres rettigheder i Hongkong.