Flere danskere befinder sig i øjeblikket i Sri Lanka, der her til morgen blev ramt af en række eksplosioner i kirker og på hoteller.
Dødstallet er på mindst 100, og yderligere er flere hundrede blevet såret.
I hovedstaden Colombo befinder 20-årige Marie Louise Gimm sig med tre veninder på hotellet Golden Pier City, og de skulle vise sig at være tæt på begivenhedernes centrum.
- Vi lå i sengen og var lige vågnet, da vi hørte et brag, der fik bygningen til at ryste let. Men det var faktisk ikke noget, vi tænkte videre over, for efter nogle uger i Sri Lanka er vi vant til at høre lidt af hvert, fortæller hun om eksplosionen i kirken St. Anthony's Shrine.
Afrevne lemmer i gaden
Situationens blodige alvor gik først for alvor op for de fire danske piger, da de bevægede sig ned på gaden for at spise morgenmad.
- Der var kaos i gaden med mennesker overalt og ambulancer, der kom kørende til stedet. Flere af de lokale pegede ned ad gaden og sagde, der havde været en eksplosion, og at mange var døde.
- Nogle af dem sagde, at der lå afrevne lemmer som ben på gaden dernede, og at vi bare kunne gå derned.
- Det ville vi ikke se, men vi kunne se ned til kirken, fra hvor vi stod, og man kunne se, at døren havde taget skade, og at den manglede nogle brædder, siger Marie Louise Gimm, der sammen med sine veninder gik tilbage på hotellet.
Sidder rystede tilbage
Hun beretter om massiv tilstedeværelse af bevæbnet militær og politi i gaden, hvor det mest intense kaos så småt er aftaget.
Alligevel har hændelsen sat sig tydelige spor i de fire danskere, der ellers har nydt at rejse rundt i Sri Lanka, som de beskriver som "smukt, fredeligt og fyldt med imødekommende og smilende mennesker".
- Vi er alle sammen rystede, og vi har også grædt, og jeg tror ikke, at det er gået helt op for os, at det skete lige hernede ad vejen.
- Og jeg havde da også tænkt på at tage ud og overvære en af ceremonierne i en kirke i dag, hvor det er påske, så det var tæt på, at vi kunne være endt i det, siger Marie Louise Gimm.
'Åh nej! Nu sker det igen'
Sri Lanka var fra 1983 til 2009 ramt af en blodig borgerkrig mellem den tamilske befrielsesbevægelse De Tamilske Tigre og regeringen.
70.000 anslås at være blevet dræbt, og de mange år med uroligheder sidder stadig dybt i kroppen på befolkningen, fortæller danske Ulla Dons, der har boet i det sydlige Sri Lanka i flere år og i dag driver hotel og er rejseleder i det sydasiatiske land.
- Jeg kan se på de lokale srilankanere omkring mig, at frygten kommer tilbage i deres øjne, og at de tænker: ”Åh nej! Nu sker det igen”.
- For det er ikke så mange år siden, at borgerkrigen sluttede, og at der var bomber hele tiden, og man skulle passe på, siger hun.
Rystede venner i Colombo
Også provinsbyen Batticaloa blev ramt af en eksplosion i en kirke med adskillige døde til følge.
Den by var Marcus Christensen, der arbejder i Sri Lanka, på vej til sammen med en rejsekammerat.
- Jeg kan høre på alle mine venner i Colombo, at de er fuldstændig rystede. Jeg fik det at vide af min chef, der sagde, at vi skulle blive, hvor vi var, og at vi ikke skulle tage til Batticaloa.
- Så der er en ret vild stemning, og jeg var også selv i chok, da jeg fik det at vide, forklarer han.
For Marcus Christensen står dagens begivenheder i skarp kontrast til det Sri Lanka, han har lært at kende i sine knap tre måneder i landet.
- Da jeg kom herned, var jeg overrasket over, hvor sikkert her er, og man kan rejse på alle tider af døgnet. Og den arbejdsplads, jeg er på, er der alle etniske og religiøse grupper, og det har folk ingen problemer med.
- Og det kan jeg godt være bange for ændrer sig nu, også fordi der har været en borgerkrig, der sluttede for 10 år siden. Men forhåbentlig sker det ikke, siger han.
Endnu har ingen påtaget sig skylden for de nu syv bekræftede eksplosioner, der har ramt både kirker fyldt med katolikker til påskemesse og flere hoteller.