I to et halvt år har den danske journalist Mikkel Keldorf arbejdet på at opfylde en drøm: At dække VM i fodbold i Brasilien.
Han lærte portugisisk, og for et halvt år siden rykkede han til Rio de Janeiro for at satse helhjertet på at rapportere om det, han selv kalder "verdens fedeste sport i verdens fedeste land."
Men nu godt to måneder før, at det hele begynder, har Mikkel Keldorf besluttet sig for at forlade Brasilien og opgive sin store drøm.
- Børn bliver slået ihjel, og børn forsvinder fra gadebilledet, siger Mikkel Keldorf om baggrunden for sin beslutning.
Freelancejournalisten siger, at myndighederne i Brasilien har indledt en "rengøring" for at gøre landet klar til VM-slutrunden. På sin blog skriver Mikkel Keldorf, at rengøringen blandt andet omfatter tvangsforflytninger, militæroperationer i boligområder og nedskæringer i sociale projekter.
Usmageligt show
Men dråben var et besøg i byen Fortaleza, som er en af værtsbyerne ved VM. Her fortalte personer, som arbejder med gadebørn, at børn bliver likvideret af dødspatruljer for at byen kan tage sig bedre ud for udenlandske fodboldturister.
- Interessen fra arrangørernes side er jo, at jeg ikke skal se, hvor mange gadebørn, der er og hvilke forhold, de lever under, siger Mikkel Keldorf.
Oplevelserne har fået journalisten til at føle en personligt ansvar for de overgreb, han ser tydelige beviser på.
- Min tilstedeværelse vil udelukkende bidrage til det usmagelige show, som Brasilien stiller op, skriver han i et Facebook-opslag, som i skrivende stund er delt næsten 2.000 gange.
Amnesty: Boykot ikke
Amnesty International bekræfter, at dødspatruljerne i Brasilien findes - og at de i nogle tilfælde går målrettet efter gadebørn.
- Vi har igennem mange år dokumenteret drab på blandt andre gadebørn. Det skyldes både politiet, som begår rigtig mange drab hvert år, og de såkaldte dødspatruljer. Det vil sige bevæbnede militser, som traditionelt er blevet sat i arbejde for at rense områder, siger Trine Christensen, vicegeneralsekretær i Amnesty International Danmark.
Organisationen har dog ikke dokumenteret en stigning i drabene på gadebørn i optakten til VM i Brasilien. Og Amnesty kan ikke anbefale en boykot - hverken af VM eller OL i Rio de Janeiro i 2016.
- Det er en mulighed for at få en dialog med regimer og politikere. Og man skal bruge den. Det er rigtig vigtigt, at politikere, der tager af sted til de her events, og de sportslige organisationer ikke bliver en del af propagandaen og de krænkelser, de finder sted. Man skal sige fra og tage det op i alle de sammenhænge, man kan, siger Trine Christensen.
Se interview med Mikkel Keldorf i afspilleren i toppen af artiklen.