Hvis I vil se film, fodboldkampe og CNN - og ikke hjælpe med genopbygningen, så hop på en båd eller et fly til fastlandet.
Sådan lyder den kontante udmelding fra Kenneth Mapp, guvernør på de amerikanske jomfruøer - et af de steder, som blev hårdt ramt af orkanen Irma for en uge siden.
Han langede i går på et pressemøde ud efter de indbyggere på henholdsvis St. John og St. Thomas, som ifølge ham spilder nødhjælpsarbejderes tid med klager over manglende adgang til "livets fornøjelser".
- Mange mennesker i dette område lider, og mange af jer gør alt, hvad I kan, for at få genskabt en normal hverdag.
- Men nogle af jer er urealistiske, og hvis I ikke er klar til at gennemgå disse udfordringer på en realistisk måde, så vil jeg på det stærkeste opfordre jer til at tage det første fly eller cruise-skib tilbage til fastlandet og blive der et par måneder, lød det fra Kenneth Mapp.
Angreb på frivillige
Opsangen er blandt andet udløst af klager over manglende internetforbindelse og tv-signal - men klagerne kommer i vejen for det reelle nødhjælpsarbejde, som stadig er i gang her en uge efter, at øerne blev ramt af orkanen.
Klagerne er nemlig i høj grad rettet mod de mange frivillige, der udfører genopbygning og uddeling af fødevarer og andre nødvendigheder.
- Jeg bliver personligt krænket, når jeg læser nogle af de her kommentarer og lytter til folks urealistiske forventninger og angreb på de frivillige, der arbejder under ekstreme forhold for at hjælpe indbyggerne på Jomfruøerne.
- Det her var en kategori 5-hændelse. Der er gået en uge, og hvis I tror, at jeres liv bliver gjort helt igen i løbet af en uge, to uger eller en måned, så lever I i la-la-land.
Alle er lige
Guvernøren rettede en særlig kritik mod øernes velhavende beboere.
- Det er ligegyldigt, hvor mange milliarder, du har, hvor mange millioner, hvor mange tusinder, eller om du ingen har. En orkan stiller os alle lige, lød det fra guvernøren.
St. John blev særligt hårdt ramt af orkanen. Op mod 80 procent af øens bebyggelse led voldsomme skader, huse mistede tage og mange steder blev vejene gjort ufarbare.
Fem omkom på St. Thomas og St. John - to af de tre øer, der også kendes som den tidligere danske koloni De Vestindiske Øer