Storbritannien har siden terrorangrebet i London i 2005 haft mulighed for at afvise og udvise personer, som opildner, retfærdigør og fremmer had, terror og andre strafbare handlinger.
Og briterne har ført omfattende lister over dem, som myndighederne har nægtet indrejse.
Netop den metode er regeringens forbillede i forslaget om at stoppe hadprædikanter.
Det skal bl.a. ske ved at oprette en offentlig liste med navne på ikke EU-borgere, der kan nægtes visum til Danmark. Og det skal ramme personer, som f.eks. ytrer antidemokratiske holdninger eller billiger terror.
Et eksempel kunne være en imam med ekstremistiske holdninger inviteret til Danmark for at prædike sine ideologiske synspunkter.
'Et privilegium at komme til Storbritannien'
I Storbritannien har listerne over personer med indrejseforbud stort set været hemmelige.
Men i 2009 offentliggjorde de britiske myndigheder for første gang nogle af navnene på de udlændinge, der var nægtet indrejse efter at have udvist adfærd, der i myndighedernes øjne ikke var passende i Storbritannien.
- At komme hertil er et privilegium. Vi vil ikke tillade, at folk kommer hertil landet og udbreder den slags synspunkter, som fundamentalt går imod vores værdier, lød det dengang fra den daværende britiske minister for indvandring og national sikkerhed, Jacqui Smith.
Blandt andre optrådte flere ekstreme islamister på listen.
Men listen dengang indeholdt kun 16 navne, mens Storbritannien har udelukket over hundrede personer fra at komme til for eksempel London.
Fra ekstremist til tv-vært og homohader
Af listen fra 2009 fremgår det, at det bar en broget skare, som blev afvist.
Blandt andre optrådte islamistiske ekstremister som Yunis Al-Astal, medlem af Hamas, og den jødiske ekstremist Mike Guzovsky og to ledere af en russisk skinheadgruppe.
Derudover var der den amerikanske talkshow-vært Michael Savage, som havde udtrykt markante holdninger om islam, voldtægt og autisme.
Og en præst var USA og dennes datter, der havde ytret had om homoseksuelle.
Flere kendte nægtet adgang
Den britiske lov er blevet kritiseret for at være for vidtgående og ramme alle mulige typer, som vil argumentere med, at de bare gør brug af deres ytringsfrihed.
Også flere kendte personligheder har mærket den stramme lovgivning.
Livsstilskvinden Martha Stewart blev forment adgang i 2008 efter en dom på fem måneder for økonomisk kriminalitet.
I 2009 lykkedes det den hollandske højreradikale politiet Geert Wilders at få omstødt sit indrejseforbud.
Samme år blev Osama Bin Ladens søn, Omar, nægtet indrejse, da han skulle giftes med sin forlovede.
I 2013 blev Mike Tyson forment adgang til Storbritannien efter en dom for voldtægt.
Indrejseforbuddet ramte i 2015 den amerikanske rapper Tyler, the Creator, der er kendt for at skrive homofobiske og kvindefjendske tekster.
Kilder: BBC, Mirror, The Guardian, Telegraph