Der er bestemt ikke utænkeligt, at Skotland vælger at kappe forbindelsen til resten af Storbritannien - der udover Skotland består af England, Wales og Nordirland - efter torsdagens EU-afstemning.
Det vurderer Erik Weir, der er redaktør på Orientering på P1 og kender af Storbritannien.
Ved afstemningen i torsdags stemte et flertal af briterne for, at Storbritannien skal forlade EU. Men det er ikke noget, der huer det mere EU-begejstrede Skotland, hvor 62 procent af de stemmeberettigede stemte for at blive i unionen.
Den skotske førsteminister, Nicola Sturgeon, meldte allerede i går ud, at Skotland "ser sin fremtid som en del af EU", og den skotske regering går nu i gang med at rydde juridiske forhindringer af vejen for en ny uafhængighedsafstemning.
- Skotterne kan godt lide EU. Der er udkantsområder i landet, der har fået penge fra EU, og det har man sat pris på i Skotland. Derudover føler skotterne sig også mere internationale og europæiske, end englænderne gør, siger han og fortsætter:
- Hvor nogle englændere er mere introverte, har skotterne været vant til at rejse ud i verden, hvis der var problemer. De er emigreret til Australien, Canada og USA, så internationalisme er ikke så fremmed for dem. De ser mod Europa, og de vil gerne være en del af det, siger Erik Weir.
Derudover føler skotterne sig også lidt negligeret af det store England, fortæller Erik Weir, og alt det kan skubbe til en ny folkeafstemning om skotsk selvstændighed.
Der er dog ikke mere end to år siden, at skotterne sidst skulle stemme om uafhængighed fra resten af Storbritannien. Dengang stemte 55 procent af skotterne for, at de skulle blive, og det er den situation, Nicola Sturgeon for alt i verden vil undgå.
- Hun skal sikre sig, at hun har et helt Skotland bag sig, for det må ikke gentage sig, det der skete i 2014, siger Erik Weir