EU-skeptiske partier over hele Europa vejrer morgenluft, efter et flertal af vælgerne i Storbritannien har stemt for en udmeldelse af den europæiske union.
Skeptikerne håber, at Brexit kan være den første dominobrik, der vil fører til en hollandsk Nexit, en fransk Frexit og måske en Dexit, som Danmarks mulige exit fra EU er blevet kaldt i dag.
Her er et overblik over de krav, som Europas væsentligste EU-skeptiske partier har fremsat i forlængelse af den britiske afstemning:
Holland: Nexit er centralt punkt
Lederen af det indvandrer- og EU-kritiske Frihedspartiet, Geert Wilders, siger, at en afstemning om EU-medlemskabet vil være et centralt punkt på hans valgprogram frem mod det næste parlamentsvalg.
- Jeg lykønsker den britiske befolkning for at have besejret den politiske elite i både London og Bruxelles. Jeg tror, at vi kan gøre det samme. Vi burde også have en afstemning om Nexit så hurtigt som muligt, siger han.
Tidligere i år stemte 61 procent af hollænderne imod EU's såkaldte associeringsaftale med Ukraine - en afstemning, der dengang blev beskrevet som endnu et nederlag til EU og et forvarsel om Brexit.
Frankrig: Sejr for friheden
I Frankrig har lederen af det højrenationalistiske Front National, Marine Le Pen, også brugt den britiske afstemning til at sætte det franske EU-medlemskab på dagsordenen.
- En sejr for friheden. Vi må nu have en afstemning i Frankrig, skrev hun på Twitter, umiddelbart efter resultatet lå klar.
Marine Le Pen stiller op til præsidentvalget i Frankrig næste år. Le Pen har lovet, at hun med det samme vil indlede forhandlinger med EU om suverænitetsspørgsmål, hvis hun vinder. Resultatet af forhandlingerne kan blive en afstemning om "Frexit" - altså en fransk udmeldelse af EU.
Østrig: EU-ledere må gå af
I Østrig kræver det højreorienterede og islamkritiske parti Frihedspartiet (FPÖ) i dag, at lederne af EU-Kommissionen og Europaparlamentet træder tilbage.
I øvrigt efterlyser partiet en afstemning om Østrigs EU-medlemskab, hvis ikke EU bliver reformeret.
Flygtningekrisen i Europa har givet rygvind til FPÖ, som tidligere i år var snublende tæt på at sikre sig den ceremonielle præsidentpost i Østrig.
Danmark: DF vil vente på briter
Danmarks førende EU-skeptiske parti, Dansk Folkeparti, er ikke helt så kategorisk som andre steder i Europa.
Formand Kristian Thulesen Dahl roser i dag "de modige briter", men han mener, det er for tidligt at sige, om Danmark skal følge trop og have en lignende folkeafstemning.
- Det er jo fordi, at jeg anerkender, at der er forskel på Storbritannien og Danmark. De er Europas næststørste økonomi og er et meget betydningsfuld land. Det har en lidt anden vægt i EU, end Danmark har.
- Derfor har vi en interesse i at presse på for at give briterne den bedste mulige aftale. Og så kan vi få en folkeafstemning, når vi ved, både hvad vi har nu, men også hvad vi ville kunne få.
Italien: Afstemning om euroen
Italiens næststørste parti, Femstjernebevægelsen, har beskrevet det britiske resultatet som en lærestreg i demokrati, og partiet vil nu have en vejledende og ikke-bindende afstemning om, hvorvidt Italien skal blive i eurozonen.
Det højreorienterede oppositionsparti Liga Nord går skridtet længere og kræver, at Italien nu på lige fod med Storbritannien bør stemme om medlemskabet i EU.
- Tak, Storbritannien. Nu er det vores tur, siger partileder Matteo Salvini.
Kilder: Reuters, Ritzau, dr.dk