Oliver Letwin støtter den britiske premierminister, Boris Johnson, og hans plan om at føre Storbritannien ud af EU.
Men han tør ikke stole på, at premierministerens trusler om et no deal-brexit har den effekt, som Boris Johnson ønsker.
Sådan lød det i dag fra det tidligere konservative parlamentsmedlem, som er manden bag det forslag, der kan komme til at stikke en kæp i hjulet på den historiske afstemning om Johnsons brexit-aftale i det britiske underhus.
- Premierministeren har en strategi. Han vil kunne sige til sine modstandere 'det er min aftale eller ingen aftale - stem for at implementere lovgivningen, eller vi forlader EU uden en aftale', siger han og fortsætter:
- Men selvom jeg støtter premierministerens aftale, så mener jeg ikke, at det er ansvarligt, at han truer ved at sige det, lød det blandt andet fra Oliver Letwin, da han talte under dagens debat.
Hans ændringsforslag har kun til formål at sikre, at Storbritannien ikke "vælter" ud af EU uden en aftale den 31. oktober, hvis ikke lovgivningen er færdigbehandlet af parlamentet til den tid, understreger Letwin.
Kan være afgørende for afstemning
Ændringsforslaget, som er blev fremsat af blandt andre Letwin i aftes, vil nemlig gøre, at aftalen mellem Boris Johnson og EU ikke kan få et formelt ja, før den tilhørende brexit-lovgivning er godkendt af parlamentet.
Det skal til afstemning i parlamentets underhus i dag, inden der skal stemmes om selve brexit-aftalen.
Forslaget har fået regeringen til at sætte et kæmpe benarbejde i gang for at få samlet et flertal til at nedstemme det, så de kan fortsætte med deres brexit-planer uden yderligere forsinkelse.
Lykkes det ikke, er der risiko for, at selve brexit-aftalen slet ikke kommer til afstemning i dag, som det ellers var planen. Regeringen vil nemlig ikke afvise, at de i så fald lader afstemningen om aftalen falde og i stedet fremsætter den i næste uge.
I dag er det ellers sidste frist for premierministeren til at få godkendt en brexit-aftale med EU i parlamentet. Kan han ikke det, skal han ifølge britisk lov bede EU om en udsættelse.
Men bliver Oliver Letwins forslag stemt igennem - og godkender parlamentet efterfølgende Johnsons brexit-aftale - skal premierministeren også bede EU om en udsættelse.