Underhuset i det britiske parlament har netop stemt ja til et forslag, der udskyder den officielle godkendelse af Boris Johnsons brexit-aftale.
322 stemte ja, mens 306 af parlamentets 650 medlemmer stemte nej til forslaget.
Resultatet betyder, at Underhuset først vil give sit formelle ja til aftalen, efter at den lovgivning, der fører brexit ud i livet, er gennemført.
Dermed bliver premierministeren nødt til at bede EU om mere tid - altså en udsættelse af brexit endnu en gang.
Forslaget, der er fremsat af blandt andre det tidligere konservative parlamentsmedlem, Oliver Letwin, skal sikre, at der er tid til at gennemføre lovgivningen, inden brexit finder sted den 31. oktober.
Man har nemlig frygtet for, at det ikke kunne nås på de blot 12 dage, der er tilbage til den planlagte brexit-dato.
Samtidig skal det sikre, at konservative EU-kritikere ikke stemmer ja til brexit-aftalen, men efterfølgende forhaler eller blokerer brexit-lovgivningen til efter den 31. oktober, hvor Storbritannien forlader EU.
Udsættelse igen igen
Forslaget vil som sagt tvinge premierministeren til at bede EU om en udskydelse af brexit endnu en gang - hvis altså hans brexit-aftale, som var planlagt at skulle til afstemning senere i dag, bliver nikket til af parlamentets medlemmer i en afstemning.
Det skyldes, at han ifølge britisk lov - Benn-loven, som blev vedtaget i starten af september - skal have parlamentets formelle ja til en aftale inden midnat i dag.
Får han ikke det, skal han enten bede om parlamentets tilladelse til et såkaldt no deal-brexit - noget parlamentet på forhånd har afvist - eller sende et brev til EU, hvor han beder om udskydelse.
Ikke længere en meningsfuld afstemning
Premierministeren tror dog stadig på, at det bedste for Storbritannien er, at brexit finder sted den 31. oktober - og han vil fortsætte med at arbejde mod det mål, siger han.
- Jeg vil ikke forhandle en udsættelse med EU, og det tvinger loven mig heller ikke til. Jeg vil fortælle vores venner og kolleger i EU nøjagtigt, hvad jeg har fortalt alle andre i de sidste 88 dage som premierminister: En yderligere udskydelse vil være dårligt for dette land, dårligt for EU og dårligt for demokratiet, siger han umiddelbart efter afstemningen.
Han tilføjer, at regeringen vil fremlægge den nødvendige lovgivning i næste uge.
Det er ikke første gang, at premierministeren slår fast, at han vil overholde loven, men at han ikke vil bede om en udsættelse - på trods af, at britisk lov dikterer, at han skal.
Præcis hvordan han har tænkt sig at overholde loven og samtidig bryde den, forbliver uklart.
Hvad med afstemningen om selve brexit-aftalen?
Premierministeren slår også fast, at resultatet betyder, at muligheden for en "meningsfuld afstemning" om selve aftalen senere i dag nu er forpasset.
Tidligere på dagen var der forlydender om, at et ja til Letwin-forslaget ville komme til at betyde, at regeringen vil lade afstemningen om selve brexit-aftalen falde.
Oppositionsleder Jeremy Corbyn opfordrede umiddelbart efter afstemningen premierministeren til at følge loven og sende det brev til EU og bede om udsættelse, som loven dikterer.