Den danske freelancefotograf Mads Perchs fremtid kan blive noget mere usikker, hvis et flertal af briterne sætter kryds ved ’forlad EU’ på torsdag.
For han er én af de omkring tre millioner EU-borgere, som bor i Storbritannien.
Det har han gjort, siden han flyttede til London for 15 år siden for at blive uddannet til fotograf, og det er efterhånden år siden, at han har overvejet at flytte tilbage til Danmark.
Derfor gør usikkerheden om Storbritanniens fremtid i EU ham bekymret. Han ved ikke, hvad der kan ske.
- Der er ikke nogen, der rigtig kan sige, hvad der sker, hvis vi forlader EU, siger Mads Perch.
Mads Perch bor i London-kvarteret Lower Clapton, der ligger i Hackney-området, som ifølge meningsmålingsinstituttet Yougov er et af de ti mest EU-positive områder i Storbritannien.
Et multikulturelt kvarter, hvor mennesker med alle farver går rundt i gaderne. Det gamle lokale marked sælger fisk og grøntsager mellem kjoler med afrikansk print, mens det nye minibryggeri har til huse i store metalcontainere i en grøn baggård.
I en af de lokale caféer serverer en kvinden kaffe med et klistermærke på armen, der fremhæver budskabet 'bliv i EU', mens yngre folk snakker hen over bordene eller sidder foroverbøjet over computerne.
Mads Perch bor i et rækkehus i kvarteret med sin polske kæreste og deres tre måneder gamle baby i et hus, som blev købt dengang, kvarteret stadig var råt og huset stadig til at betale.
Hvilket sikkerhedsnet vil vi få?
Hvis det ender med et ’forlad EU’, forventer Mads Perch, at noget af det sikkerhedsnet, familien har i dag, kan forsvinde.
- Hvad sker der med sådan nogle som os? Jeg er helt sikker på, at jeg ikke bliver smidt ud, men jeg tror måske, at noget af sikkerhedsnettet forsvinder, hvis vi forlader EU, siger han.
I dag får kæresten, der også arbejder som freelance-fotograf, men lige nu går hjemme med parrets baby, 5.500 kroner om måneden i barselspenge fra den britiske stat.
Samtidig har parret adgang til understøttelse, hvis de mister deres job, ligesom de kan få deres barn i skole uden at skulle betale for det.
- Det er underligt at tænke på, at noget af sikkerhedsnettet måske bliver taget væk, hvis man pludselig mister sit job, og hvis vi pludselig skal til at betale for skoler, siger Mads Perch.
- Så de ting bekymrer mig. Det, tror jeg, bekymrer rigtig mange mennesker, som bor i London.
Han synes selv, han har bidraget til det britiske samfund i mange år ved at betale skat.
Hvorfor stemme om noget, der går godt?
Det får dog ikke Mads Perch til at overveje at vende hjem til Danmark igen.
Kæresten er polsk og vil have svært ved det danske sprog, datteren er født britisk og har britisk pas, og hele Mads Perchs virksomhed er bygget op i Storbritannien.
- Hele det netværk, jeg har bygget op, og alle de kontakter, jeg arbejder for, de er i England. Det er også her, mit firma er registreret. Jeg ville ikke være glad for at skulle flytte min virksomhed til Danmark for at være helt ærlig, siger han.
Han undrer sig over, at Storbritannien overhovedet er nået til at skulle stemme om landets EU-medlemskab.
- Jeg synes, at hele den idé om at forlade noget, som egentlig går relativt godt, og i stedet gå ind i noget, som der er kæmpe uvished om, er fuldstændig idiotisk. Det skræmmer mig, siger han.
London er en lille boble
Han forstår godt, at nogle briter kan være vrede over, at EU-borgere kommer til Storbritannien og tager arbejde fra briter, men han tror ikke, at løsningen er at forlade EU.
Vil det ikke bare føre til, at færre virksomheder investerer i Storbritannien og dermed føre til færre jobs, spørger han.
Problemstillingen med indvandring er dog ikke noget, der fylder meget i London, som ifølge Mads Perch er en lille boble i Storbritannien.
- Hele integrationsdebatten virker absurd i London, for her er folk fra hele verden, der lever rimelig fredfyldt side og side, siger han.
Om der er grund til at tænke mere over fremtiden, finder Mads Perch og alle andre ud af fredag den 24. juni, når alle de britiske stemmer er talt op, og valgresultatet ligger klar.
Et valgresultat, som Mads Perch er ærgerlig over, at han ikke selv kan påvirke, fordi han er dansk statsborger.