Efter tre år er der nu afklaring på spørgsmålet om, hvornår briterne forlader EU.
De britiske parlamentsmedlemmer har stemt om premierminister Boris Johnsons brexit-aftale, der fører Storbritannien ud af EU den 31. januar 2020.
358 medlemmer har stemt for aftalen, mens 234 medlemmer har stemt imod.
Udover at der nu er en dato for brexit, så betyder aftalen også, at resten af 2020 bliver en overgangsperiode. I den periode følger briterne stadig mange af EU's regler, mens de forsøger at forhandle en handelsaftale med EU på plads.
Undervejs i debatten opfordrede premierminister Boris Johnson befolkningen til at lægge stridighederne bag sig og se fremad.
- Vi mødes som et nyt parlament for at bryde dødvandet og endelig få brexit gjort.
Om det brexit, der nu nærmer sig i horisonten, sagde han:
- (...) det må ikke ses som den ene parts sejr over den anden. Nu er det tid til, at vi kommer videre og dropper de gamle mærkater med leave og remain, lød det.
Uenig Corbyn
Ifølge brexitaftalen kan overgangsperioden ikke forlænges.
Det bliver først i løbet af januar, at det britiske parlament formelt juridisk binder brexit-aftalen og dermed gør den til lov.
Mens Boris Johnson mener, at aftalen vil lade Storbritannien bevæge sig fremad igen, mener oppositionslederen Jeremy Corbyn, at der er en bedre og mere retfærdig måde at forlade EU på end den aftale, der nu er vedtaget.
Set fra hans plads i parlamentet er fremtidsudsigterne dystre.
- Aftalen vil blive brugt som en rambuk til at drive os ned af en sti med mindre regulering og en giftig aftale med Donald Trump, der vil betyde, at der bliver solgt ud af sundhedssystemet og få medicinpriserne til at stige, lød fra Labour-lederen, der efter valgnederlaget har meddelt, at han ikke vil stå i spidsen for partiet i fremtiden.
Noget kunne dog tyde på, at modstanden mod aftalen efterhånden er opgivet, selv i Labour-kredse.
Ifølge The Guardian sagde Labour-medlem Emma Lewell-Buck i hvert fald, at hun ville støtte aftalen, og at det ikke længere giver mening at være i "opposition for oppositionens skyld".
Forventet konservativ sejr
Aftalen har været længe undervejs, og tidsplanen for aftalen er tidligere blevet nedstemt, hvilket fik Boris Johnson til at udskrive parlamentsvalg.
Her fik han og Det Konservative Parti en overbevisende valgsejr den 12. december med et solidt flertal på 80 mandater i ryggen.
Det var derfor også forventet, at aftalen uden større sværdslag i dag ville blive stemt igennem.
Det bliver først i løbet af januar, at det britiske parlament formelt ratificerer brexit-aftalen og dermed gør den til lov.