Det britiske parlament har stemt nej til et nyvalg.
Den britiske premierminister, Boris Johnson, skulle have to tredjedeles flertal ved afstemningen mandag aften for at få et valg igennem, og det kræver 434 stemmer.
I afstemningen stemte 299 ja, mens 70 stemte nej. Men selvom ja-siden havde flertal i afstemningen, var der altså ikke nok, der stemte. Det britiske arbejderparti Labour havde på forhånd sagt, at medlemmerne ville afstå fra at stemme, når premierminister Boris Johnson forsøgte at få det britiske Underhus til at stemme for et forslag om at udskrive valg.
Vil forsøge igen
Johnson siger, at han og regeringen vil fremsætte endnu et forslag om et valg den 12. december. Denne gang skal det være på baggrund af et lovforslag, der bliver fremlagt i morgen.
Boris Johnson ønsker et valg for at styrke opbakningen til Det Konservative Parti fremadrettet i såvel forhandlinger om brexit som andre poltiske spørgsmål.
Labour har allerede afvist Johnsons valgønsker to gange.
Boris Johnson skal samle to tredjedele af de 650 medlemmers stemmer for at få et forslag om valg vedtaget, hvilket han ikke hidtil har formået.
Det er først meningen, at briterne skal til parlamentsvalg i 2022.
Der skal gå fem uger fra udskrivelsen af valget til selve valgdagen, fordi britisk lov kræver, at parlamentet skal opløses i 25 arbejdsdage, inden valget finder sted. Her skal der i stedet føres valgkamp, skriver BBC.
Brexit er udskudt
Tidligere i dag godkendte EU-medlemslande anmodningen fra den britiske regering om at udskyde brexit med tre måneder – fra den 31. oktober i år til den 31. januar næste år.
Det er tredje gang, at brexit bliver udskudt.
Ifølge den oprindelige plan skulle Storbritannien have forladt EU-samarbejdet den 29. marts i år. Det blev første gang udskudt til den 12. april, da den daværende premierminister, Theresa May, ikke kunne samle opbakning til sin skilsmisseaftale, og dernæst til den 31. oktober.
Der er i den seneste forlængelse tale om en fleksibel forlængelse - en såkaldt 'flextension'.
Det betyder, at briterne har mulighed for at forlade det europæiske samarbejde inden den nye deadline, hvis det britiske parlament godkender den skilsmisseaftale, som premierminister Boris Johnson indgik med EU tidligere på måneden.
Formanden for Det Europæiske Råd, Donald Tusk, siger i forbindelse med udskydelsen, at han samtidig forventer, at udsættelsen kan klares med en skriftlig procedure. Det vil betyde, at EU's stats- og regeringschefer ikke behøver at mødes til et ekstraordinært topmøde for at godkende udsættelsen.