Den skilsmisseaftale, som den britiske regering har forhandlet på plads med EU, er en "national ydmygelse", der "gør nar af brexit".
Sådan lød dommen fra den konservative politiker og EU-kritiker Boris Johnson, da han her til aften deltog i en ophedet brexit-debat i det britiske underhus.
Boris Johnson var en af forkæmperne for brexit, da briterne skulle stemme om deres forhold til det fælleseuropæiske samarbejde for godt halvandet år siden.
Han valgte i sommer at træde tilbage fra posten som Storbritanniens udenrigsminister i protest over sin egen regerings brexit-linje.
- Drømmen om brexit er døende, kvalt af unødvendig tvivl på os selv, skrev han i sit afskedsbrev.
Nu håber han så, at de britiske parlamentarikere vil stemme nej til den skilsmisseaftale, som den konservative regering med premierminister Theresa May har brugt de seneste 17 måneder på at forhandle på plads med EU.
- Vi har en masse andre muligheder, understregede han her til aften om aftalen, der skal til afstemning i Underhuset på tirsdag.
Corbyn: Et spring ud i det uvisse
Boris Johnson er langt fra den eneste britiske politiker, der er imod aftalen. Tidligere på aftenen var det lederen af opposition, Labour-formand Jeremy Corbyn, der i hårde vendinger kritiserede den.
Han sammenlignede et ja til aftalen med "et spring ud i det uvisse", og han håber derfor også, at det bliver et nej i næste uge.
- Vi ved fortsat ikke, hvordan vores langsigtede forhold med Europa bliver, og det er derfor, at mange parlamentarikere på begge politiske fløje ikke vil stemme for denne uvisse aftale, sagde han under debatten, der fortsætter i de kommende fire dage.
Den britiske premierminister deltog selv i dagens debat, og hun understregede endnu engang, at aftalen, som EU's stats- og regeringschefer har sagt god for, er "den bedst mulige aftale", der kunne indgås.
- Jagten på et perfekt brexit må ikke spænde ben for et godt brexit, sagde hun.
EU's spidser, heriblandt brexit-forhandler Michel Barnier, har flere gange understreget, at der ikke kommer andre brexit-aftaler end den nuværende.
- I lyset af de vanskelige forhold, forhandlingerne har foregået under, og i lyset af, at alle emnerne har været utrolig komplekse, så er det sådan, at den aftale, der ligger på bordet nu, er den eneste mulige, sagde chefforhandleren i sidste uge.