(Foto: © KYLE LAM, Scanpix)

Billedserie: Tusinder demonstrerer i Hong Kong mod lovforslag om udlevering til Kina

Det er de største protester i fem år.

Bevæbnede med paraplyer er tusinder gået på gaden i Hong Kong i protest mod et forslag, der skal gøre det muligt at udlevere personer mistænkt for kriminalitet til fastlandet i Kina.

Kinas forfatning bygger på et system, der hedder 'et land, to systemer'. Det betyder, at nogle regioner - herunder Hong Kong - har deres eget statslige og juridiske system.

Loven vil betyde, at de kan udlevere mistænkte til fastlandet Kina, Macao eller Taiwan, så de stilles for retten dér i stedet for i Hong Kong.

Se billeder fra demonstrationerne i dag i billedserien her.

  • Politiet mener, 22.000 deltog i demonstrationen. Arrangørerne mener, 130.000 deltog. Lige meget hvilke tal der er korrekte, er det den største demonstration i Hong Kong siden 2014. (Foto: © TYRONE SIU, Scanpix)
    1 / 6
  • Demonstranter klædt ud i politiuniformen fra fastlandet Kina, som gentagne gange er kritiseret for brud på menneskerettighederne. Myndighederne i Hong Kong har lovet, at ingen, der er i risiko for at modtage dødsstraf, blive tortureret eller med politiske anklager, vil blive udleveret. (Foto: © KYLE LAM, Scanpix)
    2 / 6
  • "Ingen udlevering til Kina". Demonstranterne frygter, at Beijing prøver at få mere magt over Hong Kong-området, men myndighederne fastholder, at de føler sig nødsaget til at ændre loven før juli måned, så de kan udlevere en mordmistænkt til Taiwan. (Foto: © Anthony Wallace, Scanpix)
    3 / 6
  • "Træd af, Carrie Lam," blev der råbt på gaden, ifølge Reuters. Carrie Lam er leder af Hong Kongs regering og er pro-Beijing. (Foto: © KYLE LAM, Scanpix)
    4 / 6
  • Demonstranter holder masker af fængslede aktivister, blandt andre fra bevægelsen Occupy Central with Love and Peace, der arbejder for mere demokrati. (Foto: © KYLE LAM, Scanpix)
    5 / 6
  • Mange demonstranter havde medbragt paraplyer, der under protester i 2014 blev et symbol på modstand. (Foto: © Anthony Wallace, Scanpix)
    6 / 6