I fredags erklærede Nicolas Maduro 60 dages undtagelsestilstand i det kriseramte land Venezuela, der befinder sig på randen af et kollaps med tårnhøj inflation og kritisk mangel på dagligvarer og medicin.
Og i går truede præsidenten så med at beslaglægge landets privatejede fabrikker og smide ejerne i fængsel.
Meldingen kommer, efter at Venezuelas største fødevareselskab, Polar Group, sidst i april indstillede sin ølproduktionen. Det blev forklaret med, at regeringens ringe ledelse gjorde det umuligt at importere byg.
Præsidentens hårde retorik kan ifølge Dines Boertmann, journalist hos DR Nyheder, der følger udviklingen i landet tæt, forklares med, at Nicolas Maduro forsøger at mobilisere opbakning fra den del af befolkningen, som stadig støtter ham.
- Men Nicolas Maduros helt store problem er, at indbyggerne i Venezuela bogstavelig talt mangler alt. Så dem, som før har bakket ham op og støttet den politiske udvikling, de er nu blevet ladt i stikken, siger Dines Boertmann.
At landet overhovedet befinder sig på randen af et økonomisk kollaps skyldes ifølge Dines Boertmann, at indtægterne fra landets olieproduktion er blevet exceptionelt dårligt brugt.
- Regeringen, først under ledelse af Hugo Chavez og nu Nicolas Maduro, har været ekstremt dårlige til at administrere den betydelige indtægt, man har fra olieproduktion. Det har bragt landet i en situation, hvor økonomien er på vej til at kollapse.
Flere end 1,8 millioner venezuelanere har skrevet under på, at de ønsker en folkeafstemning om at fjerne Maduro fra magten.