Nogle svarer med vandkanoner og pigtrådshegn, mens andre siger ja, og siden nej til flygtninge. Enigheden hvad angår håndteringen af flygtninge på Balkan til at overse.
I dag skal udenrigsministrene fra Tjekkiet, Ungarn, Polen og Slovakiet - den såkaldte Visegrad-gruppe - mødes i Prag for at diskutere håndteringen af den flygtningestrøm, der lige nu skaber kaotiske tilstande - og voldsom uenighed, i regionen.
Dagens møde i Prag bliver det første af flere om flygtningekrisen i Europa i denne uge.
I morgen samles EU's justits- og indenrigsministre, og onsdag er der topmøde i Bruxelles, hvor stats- og regeringcheferne blandt andet skal drøfte fordelingen af 160.000 af flygtninge fra Italien, Grækenland og Ungarn.
Ungarn fortsætter hård kurs
For udenrigsministrene fra Visegrad-gruppen er der rigeligt at diskutere. Flygtningestrømmen på Balkan er øget voldsomt, efter ruten over Middelhavet fra Libyen til Italien har vist sig farefuld.
I Ungarn har man reageret ved at lukke grænsen til Serbien med høje pigtrådshegn bevogtet af militær og politi. Og der er intet, der tyder på, at landet agter at slække på den hårde linje, som man indtil videre har valgt overfor de mange flygtninge.
Landets regeringsleder, Viktor Orban, udtaler ifølge Reuters, at så længe der ikke er en fælles europæisk løsning på problemet, må det være op til medlemsstaterne selv at beskytte sig mod "masseimmigrationens brutale trussel".
- Vores grænser er truet, vores liv, som er baseret på respekt for loven, og hele Europa. Vi bliver løbet over ende, siger den ungarske statsleder ifølge nyhedsbureauet.
Ifølge tal, der blev offentliggjort fredag, har de 28 EU-lande tilsammen modtaget omkring en kvart million asylansøgere i perioden fra maj til juni.