Amerikanske efterretningsfolk frygter, at knap 30.000 udenlandske krigere er rejst til Irak og Syrien siden 2011 - mange af dem for at kæmpe side om side med jihadistgruppen Islamisk Stat (IS).
Det skriver The New York Times.
Antallet, der angiveligt dækker over mange vesterlændinge, er en fordobling af, hvor mange udlændinge USA sidste år vurderede, der kæmpede i de uroplagede lande. Avisen har sine oplysninger fra anonyme embedsfolk i efterretnings- og retsvæsenet.
Danmark har flest Syrien-krigere
Den store stigning i antallet af udenlandske krigere er en torn i øjet på den militære indsats, som en koalition anført af USA yder i Syrien og Irak.
Det seneste skøn fra de danske myndigheder er, at 115 personer er rejst fra Danmark for at deltage i kampene i Syrien og Irak. Mange af dem er tilbage i Danmark igen. I forhold til indbyggertal er Danmark det land i EU, der har flest Syrien-krigere.
Ifølge The New York Times er der mere dårligt nyt på vej, når en rapport fra Kongressen i USA om såkaldte 'foreign fighters' bliver fremlagt tirsdag. Konklusionen ventes at være, at et års bombardement i Irak og Syrien ikke har gjort det sværere for grupper som IS at rekruttere udlændinge.
Oprørere i vanskeligheder
I denne uge er det desuden kommet frem, at en gruppe moderate, syriske oprørere, som USA træner til at bekæmpe terrorisme, er i store vanskeligheder.
Fredag meddelte amerikanerne, at oprørerne øjensynligt har givet militærkøretøjer og ammunition til al-Qaedas gren i Syrien, Nusra-fronten.
Der er tale om udstyr, som USA-koalitionen har leveret til de moderate oprørere.
/ritzau/AFP