I løbet af de seneste fire år har borgerkrigen i Syrien kostet hundredetusinde mennesker livet og gjort millioner af syrere til flygtninge.
Den mand, som var målet for oprøret, der i 2011 eskalerede voldsomt og udviklede sig til en blodig borgerkrig, står fortsat i spidsen for landet.
I et interview med BBC afviser præsident Bashar al-Assad, at Syrien i dag er en forfejlet stat.
- Nej. Så længe regeringen og de statslige institutioner lever op til deres forpligtelser over for det syriske folk, kan vi ikke tale om en forfejlet stat, siger han til BBC.
Tøndebomber har dræbt tusinder
Menneskerettighedsorganisationer har anklaget Bashar al-Assads styre for at kaste såkaldte tøndebomber fra luften over oprørskontrollerede områder og dermed dræbe tusindvis af civile.
FN har fordømt brugen af de kontroversielle tøndebomber, der typisk består af olietønder fyldt med sprængstof og metaldele, som så bliver rullet ud af fly eller helikoptere og dræber i flæng, når de eksploderer.
Men ifølge Bashar al-Assad peger de anklagende fingre den forkerte vej.
- Vi har bomber, missiler og kugler. Der er ingen tøndebomber, siger han og afviser samtidig kategorisk at have brugt kemiske våben mod civile.
Ifølge FN har 12,2 millioner mennesker i Syrien brug for nødhjælp. Omkring 3,8 millioner mennesker er flygtet til Syriens nabolande.
En borgerkrig vendt på hovedet
I efteråret 2013 fik 13 videooptagelser delt over hele verden USA til at true det syriske styre og præsident Bashar al-Assad med en målrettet straffeaktion.
I optagelserne så man voksne og børn blive gennemrystet af krampetrækninger. Derefter fulgte andre optagelser af døde.
Videooptagelserne stammede fra angreb mod en forstad til Damaskus, og eksperter fra FN har efter undersøgelser i landet siden konkluderet, at det var kemiske våben, der ramte forstaden.
Ansvaret for angrebet er dog ikke blevet placeret officielt, selvom alt har peget mod det syriske styre, og USA måtte efter en tid opgive at samle opbakning i FN's Sikkerhedsråd til straffeaktionen.
I dag bomber en international koalition med USA i spidsen mål i Syrien. Men målene er Islamisk Stats stillinger. Og kampen mod Islamisk Stat har betydet, at politiske ledere igen er begyndt at tale om Bashar al-Assad som en nødvendig samarbejdspartner frem for et mål.
Assad afviser dialog med USA
Den syriske præsident afviser dog, at der skulle være direkte dialog eller koordinering med den internationale koalition, der under amerikansk ledelse angriber terrorbevægelsen Islamisk Stat fra luften.
Dog bekræfter han, at tredjeparter som Irak og andre lande til tider videreformidler 'generelle beskeder' om angrebene mod Islamisk Stat.
- Vi kendte til kampagnen, før den startede, men vi kendte ikke til detaljerne, siger Bashar al-Assad.
Ifølge ham er kontakten indrettet, så han og den syriske regering får informationer, men ikke selv giver oplysninger retur.
Assad: Fredelige demonstrationer var 'en fantasi'
I 2011, da urolighederne blussede op i Syrien, gik demonstranter på gaden for at kræve frihed og rettigheder. Siden er det lykkedes Islamisk Stat at tage kontrollen med store områder først i Syrien og siden i Irak.
Det syriske styre er blevet anklaget for at møde de fredelige demonstrationer i 2011 og den moderate opposition med en jernnæve frem for at imødekomme deres krav og for derved at have ansporet den borgerkrig, der gav Islamisk Stat momentum.
Men også den udlægning afviser Bashar al-Assad. Han hævder, at der fra start har været tale om en krig mod terrorister.
- I løbet af de første uger blev mange politimænd dræbt. Skudt. Jeg tror ikke, de blev skudt og dræbt af lydbølger fra demonstranterne. Det var ren fantasi. Helt fra start var der ikke tale om fredelige demonstrationer, siger han.