De tre hovedmistænkte i terrordrabene på danske Louisa Vesterager Jespersen og norske Maren Ueland skal idømmes dødsstraf.
Det mener anklageren i sagen, som i dag afsluttede sin procedure i retssalen i byen Salé i Marokko.
Flere af advokaterne i sagen havde ventet, at der ville falde dom i sagen i dag. Men da anklagerens procedure trak ud, og flere advokater brugte tid på at fremlægge deres synspunkter, sluttede dagens retsmøde uden en dom.
Advokaten for Louisa Vesterager Jespersens familie mener anklagerens strafbegæring er passende.
- Jeg er hundrede procent enig med anklageren. Det er vigtigt, at familierne får hele sandheden at vide om drabene, og det er vigtigt, at morderne bliver straffet hårdt, siger El Fataoui Khalid, som også forsøger at gøre den marokkanske stat ansvarlig for terrordrabene.
- Staten er medskyldig for ikke at have haft styr på de islamiske skoler, der spreder vold og ekstremisme, siger han til DR.
Dræbt mens gerningsmænd filmede
De tre hovedgerningsmænd har tidligere indrømmet, at de stod bag drabene, og at de har støttet terrorgruppen Islamisk Stat.
24-årige Louisa Vesterager Jespersen og 28-årige Maren Ueland blev myrdet i deres telt, da de var på vandretur i Atlasbjergene i Marokko i december. De tre Islamisk Stat-sympatisører optog en brutal video af mordene, som de senere lagde på internettet.
Den 25-årige gadesælger Abdessamed Ejjoud menes at have været lederen af IS-cellen, mens 27-årige Younes Ouaziyad og 33-årige Rachid Affati deltog i planlægningen og udførelsen af drabene. Alle tre boede i området omkring byen Marrakech tæt på Atlasbjergene.
Planlagde andre terrorangreb
Abdessamed Ejjoud har tidligere forklaret, at gruppen havde planlagt andre terrorangreb, men de kunne ikke gennemføre dem. I stedet valgte de tilfældigt de to nordiske turister og myrdede dem med knive, mens de lå i deres telt.
Efter terrordrabene offentliggjorde Islamisk Stat desuden en video, hvor de tre mænd sammen med en medgerningsmand sværger troskab til terrorgruppen.
21 andre mænd er også tiltalt i sagen for at have hjulpet eller haft forbindelser til hovedgerningsmændene. Dem begærede anklageren i dag straffet med mellem 10 og 30 års fængsel.
Forsvarer: Der er formildende omstændigheder
Forsvareren for de tre hovedmistænkte mener, at anklagerens ønske om dødsstraf er for hårdt og ønsker, at hendes klienter i stedet har brug for hjælp til mentale problemer.
- Der er også formildende omstændigheder, for de har tilstået alt og har samarbejdet med retten i opklaringen af sagen, siger Hafida Makdsaoui.
Marokko idømmer stadig kriminelle dødsstraf, men har ikke henrettet dømte i over 25 år. Så en dødsdom i landet svarer reelt til livstid i fængsel.