Sorte flag vajer i dag over den irakiske millionby Mosul. Religiøse krigere med kalashnikov-geværer kører rundt i byens gader i amerikanskproducerede militærkøretøjer, og de samme krigere bulldozer i disse timer irakiske militærposter.
Alt sammen dokumenteret af jihadisternes mange profiler på de sociale medier, hvor en bruger for eksempel har offentliggjort billeder af erobrede amerikanske militærkøretøjer med kommentaren 'Gud er nådig! Tak Amerika! Send venligst flere'.
Krigerne med de sorte flag tilhører en af Mellemøstens mest fundamentalistiske grupper, Den Islamiske Stat i Irak og Syrien (ISIS) - og gruppens erobring af en af Iraks største byer er en udvikling, der kan få store konsekvenser for både situationen i Irak, krigen i Syrien og Vestens sikkerhed.
Udstødt af al-Qaeda
Den hurtige erobring af Mosul kom som en overraskelse for mange, men ISIS' fremgang har været tydelig længe. Siden gruppen i 2013 spredte sig fra Irak til Syrien, har de moderate syriske oprørere advaret om gruppen.
Allerede i oktober sidste år, da jeg besøgte aktivister på grænsen til Syrien, advarede de samstemmigt om ISIS' fremmarch.
- Det internationale samfund har intet gjort for at skabe sikkerhed for det syriske folk, og så kan sådanne grupper vinde frem, sagde den moderate syriske oppositionspolitiker, Suheir Atassi, dengang, mens aktivister på landjorden fortalte, hvordan ISIS' krigere henrettede og bortførte aktivister, der talte imod jihadisternes drøm om et islamisk kalifat med strenge shariastraffe.
Dengang var ISIS en del af al-Qaeda, som ISIS deler ideologi med. Men få måneder senere blev gruppen udstødt af al-Qadas leder, Ayman al-Zawahiri, fordi ISIS ikke kunne samarbejde med al-Qaedas officielle gruppe i Syrien, Jabhat al-Nusra. I dag er ISIS flere steder i åben kamp med al-Nusra og adskillige andre oprørsgrupper i Syrien.
Penge, olie og streng sharialov
Trods kampe med andre oprørsgrupper i Syrien har ISIS bevaret kontrollen over flere større byer som al-Raqqah og al-Bab i Nordsyrien. I al-Bab demonstrede de for få dage siden deres magt ved at henrette tre modstandere på byens torv. Efterfølgende blev mændenes lig korsfæstet til lygtepæle og stilladser med skilte på maven med advarsler om at samarbejde med fjender.
ISIS' nye rolle i Syrien har samtidig givet gruppen både penge og prestige. I al-Raqqah kontrollerer jihadisterne oliefelter og raffinaderier. Og gruppen har lanceret en decideret PR-offensiv på internettet, som resulterer i donationer fra udenlandske islamister - og en støt tilstrømning af udlændinge, der ønsker at kæmpe for en islamisk stat.
Den anerkendte forsker i jihadisme Nico Prucha taler direkte om en af de mest effektive mediestrategier på sociale medier fra jihadister nogensinde i artiklen 'Is this the most succesful release of a jihadist video ever?'
Iraks hær ydmyget
Nu står ISIS' hellige krigere så i en af Iraks største byer og kontrollerer byer og veje hele vejen fra al-Bab i Syrien til Mosul i Irak og har senest indtaget Saddam Husseins fødeby, Tikrit, kun to timers kørsel fra hovedstaden, Bagdad.
Og Iraks hær står ydmyget tilbage. Trods et årtis amerikansk træning og moderne udstyr valgte mange soldater at smide deres uniformer og flygte, da ISIS trængte ind i centrum af Mosul.
Iraks premierminister Nouri al-Maliki taler om 'at bevæbne borgere' og vil erklære undtagelsestilstand, men han bærer selv en del af ansvaret for ISIS' fremmarch.
Tilbage i 2000'erne lykkedes det faktisk at bekæmpe Den islamiske stat og andre al-Qaeda-grupper, da amerikanerne i en af deres få succesfulde Irak-strategier overtalte sunnimuslimske stammer til at bekæmpe al-Qaeda i det, der blev kaldt 'Den sunnimuslimske opvågning'.
På arabisk blev grupperne kaldt 'Sahwa' - og det ord er i dag et af de mest forhadte udtryk blandt ISIS-støtter på de sociale medier.
Men Maliki har siden da forsømt at vedligeholde alliancen med de sunnimuslimske stammer, som flere gange har demonstreret for mere indflydelse i Irak og flere indtægter fra statens olie.
Resultatet er, at mange af sunni-stammerne ikke længere ønsker at bekæmpe grupper som ISIS for Malikis regering. I flere irakiske byer som for eksempel Falluja har lokale sunnimuslimske grupper direkte hjulpet ISIS i kampen mod den irakiske regeringshær.
Hvad nu, Irak?
Iraks hær kan sandsynligvis godt generobre Mosul. Antallet af ISIS-krigere i byen er ukendt, men de fleste regner med, at der maksimalt er 2-3000. Samtidig ligger Mosul lige op til den kurdiske region i Irak, hvor tusindvis af veltrænede, kurdiske soldater er i kampberedskab.
Hvis al-Maliki kan overtale kurderne til at deltage i en operation og samtidig få hjælp fra militser, specialstyrker og amerikansk overvågning og logistik, burde byen kunne generobres. Men det løser ikke det grundlæggende problem, som ISIS lukrerer på i både Irak og Syrien: En voldsom utilfredshed med de siddende ledere blandt dele af befolkningen.
Og lige gyldigt hvad, så har ISIS allerede vundet en stor sejr ved at indtage millionbyen Mosul. Jihadisterne har erobret store mængder af våben i byen, de har ifølge dem selv plyndret millioner fra banker og regeringsbygninger - og de har fået fornyet heltestatus blandt de ekstremister, der støtter den såkaldte globale jihad.
Rammer Syrien og Vesten
ISIS' fornyede styrke og deres nye våben og kontanter kan meget hurtigt ende med at true Vestens og specielt USA's interesser i Irak, hvor ISIS nu er tæt på at kontrollere store oliefelter.
Nogle af våbnene fra Mosul er desuden - ifølge ISIS selv - allerede blevet transporteret til Syrien, hvor de sandsynligvis vil blive brugt mod de mere moderate oprørsgrupper, som Vesten støtter - og som føler sig svigtet af Vesten, mens ISIS er på fremmarch.
Som den syriske aktivist Ahmed sagde til mig allerede i oktober om ISIS' stigende indflydelse og ressourcer:
- Mange fattige syrere går til dem for at få hjælp, fordi de kan lønne folk eller give dem mad. Så derfor støtter nogle indbyggere dem og vil gerne kæmpe for dem.