Robert Mugabe er 90 år gammel, har taget kampen op som folkehelt mod den britiske kolonimagt og ledet Zimbabwe siden 1980 med politisk vold og undertrykkelse - og kan nu skrive endnu en tung post på cv'et.
En af Afrikas mest kontroversielle statsledere er nemlig i dag blevet formand for den 54 nationer store Afrikanske Union.
En post han overtager fra Mauretaniens præsident Mohamed Ould Abdel Aziz.
- Jeg accepterer ydmygt jeres beslutning om at overtage formandsposten for denne vigtige organisation med fuldt kendskab til det tunge ansvar som følger, sagde Mugabe under AU-topmødet i Etiopiens hovedstad.
Og der var klapsalver fra salen ved den Afrikanske Unions to-dages møde i Addis Ababa, da Mugabe fordømte kolonialisme og talte om "varige løsninger" i for eksempel Nigeria, der er de seneste fem år kæmpet mod "terrorismens plage" fra Boko Haram, skriver BBC.
- Mugabe har smadret demokratiet
Men knap er dagen omme, før kritikken hagler ned over valget af Mugabe. Specielt fra hans eget hjemland.
- Mugabe har smadret demokrati i Zimbabwe, og han og hans parti har ødelagt økonomien, siger Obert Gutu, der er talsmand for Zimbabwes store oppositionsparti Movement for Democratic Change, til Al Jazeera.
- Han mangler den politiske legitimitet til at lede et Afrika, der burde søge at konsolidere demokrati og god regeringsførelse, siger han.
En folkehelt efter kamp mod kolonimagt
Der var ellers engang, hvor Mugabe blev set som Afrikas nye Mandela.
I store dele af Afrika blev han set som en sand folkehelt, da han efter en brutal guerrillakrig mod kolonimagten og den britisk-styrede minoritetsregering overtog magten i 1980.
Op gennem 1980'erne var Zimbabwes overraskende gode udvikling med at sprede en uset optimisme og sammen med Mugabes imødekommenhed over for det hvide mindretal var det med til at gøre ham til en 'donordarling'.
Fra stjerne til diktator
Men hans stjerne er siden falmet hos mange, og nu er Mugabe endt som en diktator, der har regeret Zimbabwe i 35 år.
Og som har sendt en dengang velstående nation ud i et økonomisk stormvejr, siden han begyndt at smide hvide farmere ud omkring år 2000. Før Zimbabwe endelig opgav sin valuta for den amerikanske dollar i 2009, var landet ramt af hyperinflation.
Ej heller i Vesten har Mugabe mange venner, og både USA og EU har givet ham indrejseforbud som følge af den politiske vold og intimidering, der er en fast del af Mugabes ledelse.
Men han er stadig en central politisk figur på kontinentet.