I 2013 har der været mindst seks større masseskyderier i USA, skriver Huffington Post. Senest blev 13 mennesker ramt i et skyderi i en park i Chicago, hvor en treårig dreng blev ramt af skud i hovedet.
Mandag skete det i Washington, da 12 mennesker blev dræbt og otte såret, da en eller flere bevæbnede gerningsmænd skød omkring sig i en administrationsbygning for den amerikanske flåde i Washington.
USA's præsident Barack Obama har nu flere gange været ude og fordømme skyderierne. Og han har sagt, at han vil forsøge at stramme reglerne, så det bliver sværere for potentielt farlige personer at købe skydevåben og ammunition.
Men hvad er op og ned i de amerikanske skyderier? Dr.dk gør dig klogere:
1) Definition på et masseskyderi
Et masseskyderi defineres af flere amerikanske medier som et skyderi, hvor fire eller flere personer bliver skudt eller dræbt.
Det læner sig op af FBI's definition på massemord, der netop defineres ved, at mindst fire mennesker bliver dræbt.
Derudover skal skyderiet ifølge avisen Mother Jones finde sted på et offentligt sted.
2) En hvid mand på 35
De hvide mænd er dominerende i drabsmandsstatistikken, når vi kigger på masseskyderier. Kun i ét enkelt tilfælde har gerningspersonen været en kvinde. Det var i Californien i 2006, da Jennifer San Marco skød og dræbte syv personer.
Gennemsnitsalderen for gerningsmanden er 35 år, og den yngste gerningsmand nogensinde var 11-årige Andrew Golden i Arkansas, der i 1998 sammen med sin klassekammerat skød og dræbte fire elever og en lærer på deres skole.
3) De fleste våben er lovlige
Drabsmanden har i flere end to tredjedele af skyderierne købt sit våben på lovlig vis. I langt de fleste skyderier har gerningsmanden brugt automatiske eller halvautomatiske våben.
Det brugte James Holmes i Colorado, da han dræbte flere mennesker i en biografsal, og det samme gjorde gerningsmanden Adam Lanza på Sandy Hook Elementary School i Newton, Connecticut.
Rifler er det næstmest brugte våben. Pistoler er mindst populært blandt gerningsmændene.
4) Skolen er mest populær
Flere end halvdelen af skyderierne har fundet sted på en skole eller på en arbejdsplads. Andre steder, der optræder flere gange er shoppingcentre (som i Arizona i 2011, da kongresmedlemmet Gabby Giffords var en af de ramte) og restauranter.
Det er netop skoleskyderierne, der har givet meget medieomtale - både i amerikanske og internationale medier. Et af de skyderier, der senest har fået meget opmærksomhed var et skyderi i december 2012, hvor den unge mand Adam Lanza gik ind på en folkeskole i Connecticut og dræbte 20 børn. Flere af dem var kun fem-seks år gamle.
5) Mentalt ustabil
De fleste gerningsmænd er mentalt ustabile, og i de fleste tilfælde efterrationaliserer man, at vedkommende har vist tegn på sine intentioner inden skyderiet.
Blandt de seneste skyderier har man senere fundet ud af, at gerningsmændene har vist tegn på et ustabilt mentalt helbred. Heriblandt er blandt andet Adam Lanza.
6) Et skyderi hver dag?
Ifølge den brugerdrevne netside Reddit har der i 2013 været i alt 250 masseskyderier. Tallet kommer så højt op, fordi Reddit definerer et masseskyderi ved, at mindst fire personer bliver ramt.
Hvis tallene holder, betyder det, at en gerningsmand i gennemsnit cirka en gang om dagen har skudt mindst fire personer i 2013.
7) Obama taler ikke hver gang
Det er langt fra efter alle masseskyderietr at præsident Barack Obama kommer med en offentlig kommentar.
Huffington Post skriver, at der i Obamas præsidentperiode har været mindst 20 masseskyderier. Og i mindst 13 af de skyderier, der har været i hans præsidentperiode, har han ikke kommenteret det offentligt.
Andre facts om skyderier i USA
Hvert år bliver flere end 100.000 mennesker skudt i USA, konkluderer The Brady Campaign To Prevent Gun Violence.
Hver dag bliver 289 mennesker i USA ramt af skud. 89 af dem dør af det. De 30 af dem bliver betragtet som myrdet, mens 53 af dem er selvmord.
Fra 2000 til 2010 blev mere end 335.000 mennesker dræbt af skud i USA. I den samme periode mistede knap 6000 amerikanske soldater livet i Afghanistan og Irak.
Kilder: Mother Jones, Huffington Post og Chicago Tribune, NBC