Ilden har allerede ædt 1 million hektar af Australien: Alene i delstaten New South Wales er 300 hjem brændt ned de seneste dage.
Og fremtidsudsigterne ser lige så sorte ud som røgsøjlerne, der lige nu stiger op fra den australske vildmark.
- Det værste venter stadig forude, nu hvor vi er på vej mod sommer, siger Shane Fitzsimmons fra brandmyndighederne i delstaten New South Wales.
Det er delstaterne New South Wales, hvor Sydney ligger, og Queensland, der er hårdest ramt. Og der vil ifølge brandmyndighederne 'gå mange, mange uger', før brandene er under kontrol.
- Det, vi har brug for, er desværre regn, siger Shane Fitzsimmons.
'Vi har ikke haft skovbrande som disse før'
Indbyggere og turister bliver i dag opfordret til at forlade de berørte områder, mens tusindvis af brandfolk kæmper med flammerne.
- Vi forventer at folk lytter til advarslerne... og hvis man er i tvivl, så skal man tage afsted, siger Greg Christensen fra regionsrådet i Queensland.
I nogle områder, såsom feriedestinationen Noosa 150 kilometer nord for Brisbane, har myndighederne udstedt en advarsel om at forlade området 'omgående'.
- Vi har ikke haft skovbrande som disse før, siger Greg Christensen.
Ikke en ordentlig regnbyge siden 2016
Det sydøstlige Australien er ramt af den værste tørke nogensinde målt. Og når så tørken kombineres med blæst og høje temperaturer som nu, er det meget gunstigt for skovbrande.
Det fortæller journalist Jakob Krogh, der for nyligt var i det tørkeramte Australien for Horisont på DR1.
- Jeg var på en gård, der ikke havde fået en ordentlig regnbyge siden december 2016, og her var jorden gold og rødbrun. Alle landmandens damme på nær én var udtørrede, og der var ikke længere græs nok til hans får, fortæller Jakob Krogh.
'Storbytosser' kobler brande med klimaforandringer
Australien var sidste år vidne til den varmeste sommer, der nogensinde er blevet registreret.
- Gennemsnitstemperaturen i Australien er steget med 1 grad, og det betyder, at der vil være flere ekstremt varme dage, hvor risikoen, for at skovbrande opstår, vil være markant forhøjet. Og når de opstår, vil den forhøjede varme betyde, at de oftere vil være voldsommere end tidligere, siger DR-journalist Jakob Krogh.
Eksperter og videnskabsfolk advarer om, at sæsonen med australske skovbrande er blevet både længere og værre på grund af klimaforandringer, skriver BBC.
- Nogle siger allerede nu, at myndighederne ikke har gjort – eller gør – nok. At myndighederne har fået talrige advarsler om, at det stadig varmere klima ville medføre en øget risiko for skovbrande, men alligevel ikke gør nok for at håndtere og bremse klimaforandringerne, fortæller Jakob Krogh.
Den konservative premierminister, Scott Morrison, har afvist kritikken af regeringen, og landets vice-premierminister, Michael McCormack, kaldte så sent som i går kritikere, der koblede skovbrandene med klimaforandringer, for "rablende storbytosser".