Senatet i USA har under tre timer før deadline stemt for en midlertidig finanslov for de næste 45 dage.
Og kort før 5.30 dansk tid satte præsident Joe Biden sin underskrift på loven.
Dermed undgår det amerikanske statsapparat at lukke ned.
- Det amerikanske folk kan trække et lettelsens suk: Der vil ikke være en statsnedlukning i aften, sagde den demokratiske flertalsleder i Senatet Chuck Schumer efter afstemningen.
Inden afstemningen i Senatet stemte Kongressens andet kammer, Repræsentanternes Hus, for aftalen.
USA's præsident Joe Biden hilser aftalen velkommen.
- Det her er godt nyt, siger Joe Biden i en udtalelse.
Overraskende udvikling
Den største årsag til uenighederne har netop været i Repræsentanternes Hus.
Her har der udover de sædvanlige uenigheder mellem demokrater og republikanere også været åben krig internt blandt de republikanske medlemmer.
Og derfor er det også uventet, at de amerikanske politikere har nået frem til en aftale, fortæller freelancejournalist Anne Alling fra USA.
- Samtlige amerikanske medier og politikere har hele ugen talt om, hvordan man kom nærmere og nærmere en nedlukning.
- Så sent som lørdag eftermiddag så det ikke ud til, at Republikanerne og Demokraterne, men også Republikanerne internt, var i stand til at nå til enighed. Men det lykkedes nærmest i sidste sekund, siger Anne Alling.
Offentligt ansatte får løn
På den korte bane betyder aftalen, at blandt andet offentligt ansatte kan få deres løn, og at den føderale stat stadig holder åbent.
En nedlukning har ellers store konsekvenser for befolkningen, fortæller Anne Alling.
- Amerikanere ville ikke få sociale ydelser, for eksempel dagpenge eller børnecheck. En nedlukning ville betyde, at soldater ikke ville få betaling, og dem, der står for sikkerheden i lufthavnene, ikke vil få betaling.
- Det ville have store og omfattende konsekvenser for millioner af amerikanere.
Den amerikanske finansminister Janet Yellen var tidligere på ugen ude og sige, at en nedlukning af staten kunne sende den amerikanske økonomi ud i recession.
Samme problem om 45 dage
Selvom der nu er penge til staten de næste 45 dage, så har politikerne i Kongressen ikke løst det grundlæggende problem. De er stadigvæk lige så uenige som før.
Og det største problem er egentlig at få den yderste højrefløj blandt Republikanerne til at blive enige med partiledelsen. Gruppen, der kalder sig Freedom Caucus, er indædte modstandere af at sende flere penge til Ukraine.
- Der er ingen aftale om, at der skal være yderligere finansiering til Ukraine. Man er ikke blevet enige om noget som helst på det område. Og det er umiddelbart stadig det, der er den store hurdle at blive enige om, siger Anne Alling.
Hele forløbet omkring finansloven har udstillet lederen af Repræsentanternes Hus, Republikaneren Kevin McCarthy ifølge Anne Alling.
Freedom Caucus ledes af den republikanske politiker Matt Gaetz fra Florida. Gaetz har ført en personlig vendetta mod McCarthy siden sidstnævnte blev formand for Repræsentanternes Hus efter en række afstemninger, fortæller Anne Alling.
Derfor vil McCarthy's post formentlig blive udfordret.
- Vi kan forvente, måske endda inden for de kommende dage, at der kan komme et krav fra Freedom Caucus om en afstemning om McCarthy skal have lov til at fortsætte som formand for Repræsentanternes Hus, siger Anne Alling.