Konkursen hos jordrensningsvirksomheden Nordic Waste påvirker endnu et selskab i milliardær Torben Østergaard-Nielsens koncern.
DSH Recycling A/S begærer rekonstruktion, skriver selskabet i en pressemeddelelse. Det vil reelt sige, at selskabet er gået i betalingsstandsning.
I pressemeddelelsen skriver DSH Recycling A/S: ”I forbindelse med Nordic Wastes konkurs genererer selskabet ikke længere indtægter, og det kan ikke videreføres uden, at der tages insolvens-retslige skridt. Derfor begærer DSH Recycling A/S nu rekonstruktion,” siger bestyrelsesformand i DSH Recycling A/S, Søren Hansen.
DSH Recycling A/S begærer rekonstruktionen i skifteretten senere i dag.
Forsøger at undgå konkurs
En rekonstruktion - eller betalingsstandsning - er en mulighed for lige at trykke på pauseknappen i en virksomhed, som er tæt på konkurs. Det er således et sidste forsøg på at redde økonomien og dermed afværge konkurs.
- Ved en konkurs afvikler man endeligt selskabet og fordeler de rester, der er tilbage. Ved rekonstruktion forsøger man at reducere gælden og at få solgt noget af virksomheden fra, således den kan overleve. Så indtil videre er det en plan, at virksomheden skal køre videre. Dog i en reduceret form eller med en forbedret økonomisk grundlag, forklarer Søren Friis Hansen, professor i selskabsret ved Copenhagen Business School.
DSH Recycling A/S har tidligere heddet Danish Stevedore Holding. Selskabet ejer grund og bygninger på Gl. Aarhusvej 110 i Ølst, hvor Nordic Waste har drevet sin jordrensningsvirksomhed fra.
Et kig på de seneste års regnskaber fra virksomheden vidner om en særdeles lukrativ forretning. For i årene fra 2018 og til og med 2022 er der hevet mere end 60 millioner kroner ud i udbytte i selskabet. I de samme år har DSH Recycling omsat for godt og vel 82 millioner kroner.
I forbindelse med Nordic Wastes konkurs har DSH Recycling rejst et millionkrav mod konkursboet. Om det krav bliver indfriet, er endnu for tidligt at sige.
Men nu sætter DSH Recycling A/S altså gang i en redningsplan for selskabet.
- Nu skal der udnævnes en rekonstruktør, som laver en rekonstruktionsplan. Den går ud på, at en del af virksomheden enten sælges fra, og at der dermed kommer nogle penge i kassen. Eller den kan gå ud på, at kreditorerne får nedsat deres krav mod virksomheden ligeligt fordelt, så gælden bliver reduceret, og virksomheden har en mulighed for at overleve, siger Søren Friis Hansen, professor i selskabsret ved Copenhagen Business School.
Vi har spurgt DSH Recycling A/S til et uddybende interview, hvor vi gerne ville have spurgt ind til rekonstruktionen, ligesom vi gerne ville have haft svar på, om der er andre selskaber i milliardær Torben Østergaard-Nielsens koncern, der risikerer at blive ramt efter Nordic Waste er gået konkurs. Selskabet har ikke ønsket at svare på vores spørgsmål.