Københavns Politi sigter 17-årig svensker for drabsforsøg efter skyderi på Frederiksberg

Her ses politi og teknikere arbejde på stedet i går aftes. (Foto: © Steven Knap, Ritzau Scanpix)

En 17-årig svensk dreng er blevet sigtet for drabsforsøg efter det skyderi, der i går aftes fandt sted på Frederiksberg, hvor en mand blev ramt af skud.

Det skriver Københavns Politi på X.

- Han er sigtet for drabsforsøg i forbindelse med skyderiet på Falkoner Allé i går, skriver politiet.

Manden, der blev skudt, er uden for livsfare, oplyste politiet i går.

Den sigtede bliver fremstillet i grundlovsforhør klokken 11.30, hvor anklagemyndigheden vil begære lukkede døre.

1. august blev en 17-årig svensk dreng varetægtsfængslet efter skyderi i Kolding.

Samme dag blev en 16-årig svensker varetægtsfængslet efter en skudepisode på Nørrebro i København.

I videoen kan du se Torben Svarrer, der er ledende politiinspektør i National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK), fortælle, hvordan det kriminelle miljø i Danmark er begyndt at tage nye metoder i brug ved at hyre svenske unge.

'Skræmmende udvikling'

Dansk politi har beskrevet, at det er blevet en tendens, at svenske unge af personer i det danske kriminelle miljø bliver hyret til at begå kriminalitet i Danmark. Det kan blandt andet ske via de sociale medier.

De danske kriminelle har taget det til "et andet niveau".

De betaler svenske unge for at gøre det "beskidte arbejde", sagde Torben Svarrer, der er ledende politiinspektør i National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK), til DR Nyheder i sidste uge.

Årsagen til, at der har været flere episoder med kriminalitet begået af svenske unge handler om kampen om narkomarkedet, fortalte han.

- Vi har set flere tilfælde af helt unge mennesker bevæge sig her til Danmark og udøve personfarlig kriminalitet og blive taget i besiddelse af våben i flere tilfælde. Så det er en skræmmende udvikling, vi har set.

- De får simpelthen en større sum penge for at udføre personfarlig kriminalitet og herunder drab. Det, vi har set nu, er drabsforsøg. Men i Sverige har man set drab, og det er nogle af de samme kanaler, der bruges, sagde Torben Svarrer.

Dansk og svensk politi har allerede et samarbejde, som skal forsøge at forhindre de unge i Sverige til at tage til Danmark, men det lykkes ikke altid.

Justitsminister Peter Hummelgaard (S) udtalte i et skriftligt svar i sidste uge, at han "snarest muligt vil mødes med rigspolitichefen og chefen for NSK for at drøfte situationen, og om politiet har behov for flere værktøjer".