For første gang nogensinde: Tre millioner i arbejde i Danmark

- Det er afgørende for vores samfund, at så mange har et arbejde og bidrager, siger beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen.

Økonomer glæder sig over milepælen. (Foto: © Mads Jensen, RITZAU/SCANPIX)

Beskæftigelsen i Danmark har rundet en milepæl.

Over tre millioner var nemlig i arbejde i august, viser den nyeste opgørelse fra Danmarks Statistik.

Mere præcist lød antallet af lønmodtagere på 3.000.600 personer. Det er 4.300 flere end i juli. Og 37.000 flere end i august sidste år.

Både i det private og offentlige kom der flere til. I sektoren virksomheder og organisationer, som primært består af private virksomheder, steg antallet af lønmodtagere med 3.300 personer i august, mens der i det offentlige var 900 flere personer, der fik en lønseddel.

Milepælen har været undervejs i et godt stykke tid. I knap tre år har lønmodtagerbeskæftigelsen været på næsten uafbrudt optur.

I januar 2021 - da den næsten uafbrudte stigning begyndte - var der knap 2.762.000 lønmodtagere. Siden er der kommet knap 240.000 til.

(© Skærmbillede fra Danmarks Statistik)

Økonomer glæder sig over en bred kam over, at beskæftigelsen har rundet tre millioner.

- Det er på alle måder historisk, og der er ingen tvivl om, at den stærke beskæftigelse er årets helt store positive overraskelse, vurderer Tore Stramer, cheføkonom hos Dansk Erhverv, i en skriftlig kommentar til Ritzau.

Udviklingen i den danske beskæftigelse ser dog ikke ud til at vare ved, vurderer flere økonomer.

Minister: Det er afgørende for vores samfund

Ifølge beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) er der tale om "magiske tre millioner". Det siger hun i en pressemeddelelse fra Beskæftigelsesministeriet.

- Det er afgørende for vores samfund, at så mange har et arbejde og bidrager, udtaler ministeren.

- Det er positivt for den enkelte, der er kommet i arbejde, og for hele samfundet, da det viser, at der er rigtig god gang i de danske virksomheder og dansk økonomi generelt.

Ane Halsboe-Jørgensen mener dog ikke, at Danmark er i mål endnu. For arbejdsmarkedet skal i fremtiden være "mere rummeligt".

- Flere unge uden job og uddannelse skal have en plads på arbejdsmarkedet, flere indvandrere skal i job og flere skal opkvalificeres og efteruddannes. Det skal sikre, at virksomhederne og velfærdssamfundet kan få den arbejdskraft, de har brug for.

Danmarks Statistik tager det forbehold, at tallene er foreløbige. De er korrigeret for normale sæsonudsving.