(Foto: © KELD NAVNTOFT, Ritzau Scanpix)

Se billederne fra det sidste nytårstaffel med dronningen som vært

For sidste gang bød dronning Margrethe landets top velkommen til det nye år.

Siden Dronning Margrethe nytårsaften fortalte, at hun abdicerer fra tronen den 14. januar, er mange af ritualerne omkring kongehuset de sidste vi ser med dronning Margrethe som vært.

Årets nytårstaffel på Amalienborg er ingen undtagelse. I går aftes var det regeringen, landets øverste embedsmænd og hoffets ledelse, der var til til det sidste nytårstaffel med dronningen.

Herunder kan du se billeder fra ankomsten. Offentligheden har ikke adgang til selve taflet i Christian VII's Palæ.

Udover nytårstaflet mandag er der også program tirsdag og onsdag.

Tirsdag er der nytårskur for Højesteret, Den Kongelige Livgardes og Gardehusarregimentets officerskorps samt nytårskur for det diplomatiske korps på Christiansborg Slot.

Onsdag er der nytårskur for officerer fra Forsvaret, Beredskabsstyrelsen og en række personer fra det offentlige Danmark samt for indbudte repræsentanter for større landsorganisationer og kongelige protektioner på Christiansborg Slot.

  • Intet omkring årets nytårstaffel sagde, at det var dronningens sidste. Heller ikke ankomsten til Christian VII's Palæ var usædvanlig. (Foto: © KELD NAVNTOFT, Ritzau Scanpix)
    1 / 13
  • Den kommende konge og dronning ankom til taflet, dog uden at sige meget. Der blev dog hilst til de fremmødte foran palæet. (Foto: © KELD NAVNTOFT, Ritzau Scanpix)
    2 / 13
  • Kongehuset var senest i et voldsomt stormvejr, da dronningen fratog prins Joachims børn deres titler som prinser og prinsesser - Til stor ærgrelse for prinsens børn og ham selv. Siden har dronningen og prinsen forsonet sig og prins Joachim og prinsesse Marie var begge med til taflet. (Foto: © KELD NAVNTOFT, Ritzau Scanpix)
    3 / 13
  • Statsminister Mette Frederiksen måtte skrive sin nytårstale om efter dronningens beslutning. Foran Christian VII's Palæ fortalte hun, at det var sket hurtigt. (Foto: © KELD NAVNTOFT, Ritzau Scanpix)
    4 / 13
  • Dronningens søster, prinsesse Benedikte, var også med til hendes fire år ældre søsters sidste taffel. (Foto: © KELD NAVNTOFT, Ritzau Scanpix)
    5 / 13
  • Justitsminister Peter Hummelgaard (S) og Vicestatsminister og forsvarsminister Troels Lund Poulsen (V) var spændte inden nytårstaflet. (Foto: © KELD NAVNTOFT, Ritzau Scanpix)
    6 / 13
  • Udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M) deltog også i taflet. (Foto: © Martin Sylvest, Ritzau Scanpix)
    7 / 13
  • Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) sagde efter taflet til DR, at aftenen var noget særligt, og at hun blev en smule berørt, selvom taflet i sig selv ikke handlede om, at det blev dronningens sidste. (Foto: © KELD NAVNTOFT, Ritzau Scanpix)
    8 / 13
  • Finansminister Nicolai Wammen (S) fortalte også efter taflet, at det var 'noget helt særligt', men at dronningen var præcis, som hun plejer. (Foto: © Martin Sylvest, Ritzau Scanpix)
    9 / 13
  • Minister for byer og landdistrikter, kirkeminister og minister for nordisk samarbejde Morten Dahlin (V) og udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvad Bek (S) ankommer til nytårstaffel- og kur i Christian VII's Palæ. (Foto: © Martin Sylvest, Ritzau Scanpix)
    10 / 13
  • Også hoffets ledelse er med til nytårstaffel. Hofmarskal Kim Kristensen byder gæsterne velkommen. Som hofmarskal er han den øverste chef for det danske hof og står derfor også overfor en ny arbejdsgiver i form af den kommende konge. (Foto: © Martin Sylvest, Ritzau Scanpix)
    11 / 13
  • Landets øverste embedsmænd er også inviteret med. Her Statsministeriets departementschef Barbara Bertelsen. (Foto: © Martin Sylvest, Ritzau Scanpix)
    12 / 13
  • Også toppen af politiet er med. Her politidirektør i Københavns Politi Anne Tønnes og Rigspolitichef Thorkild Fogde. (Foto: © Martin Sylvest, Ritzau Scanpix)
    13 / 13