Fjernet fra ghettolisten: Det betyder meget for beboerne

Der er blevet færre ghettoer i Danmark det seneste år. En af dem, der er pillet af listen, er Sønderparken i Fredericia.

Sønderparken er fjernet fra listen over ghettoer i Danmark. (Foto: © Helene Høyer Mikkelsen, Aarhus Arkitekterne)

25 boligområder er på årets liste over udsatte boligområder og det er det laveste antal siden listen blev indført i 2010. Sidste år var der 31 boligområder udpeget som ghetto og socialt udsat.

Et af de områder, der ikke længere er at finde på Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet famøse liste, er Sønderparken i Fredericia.

Her siger direktør for Boligkontoret Finn Muus, at en af forklaringerne er, at man har renoveret boliger og bygget nye, lavet nye legepladser for børnene ligesom man har set på den boligsociale del:

- Vi kiggede både på renoveringer og aktiviteter, og vi byggede blandt andet et nyt aktivitetshus i området. De tre ting har helt sikkert været med til at gøre noget godt for området, siger han.

Søndermarken er blevet attraktiv

Derudover forklarer Finn Muus, at der er kommet flere tilflyttere, som ikke har været optagede af at Sønderparken var en ghetto.

Det billede genkender Michael Paas, der er afdelingsbestyrelsesformand i Sønderparken, der er glad for, at området er ude af listen:

- Det betyder rigtig meget for beboerne. Dem, der har boet her i mange år, de har været lidt tynget af det stempel. Nu har området fået et løft, og der er kommet nye beboere til. Det er blevet attraktivt at bo her nu, siger han.

For at et boligområde kommer i betragtning til ghettolisten, skal omfatte almene boligområder med over 1.000 beboere, der er belastet af lav beskæftigelse og indkomst, mange dømte og mange indvandrere fra ikke-vestlige lande.