Tørlagt alkoholiker: Kommunen skal ikke blande sig i alkoholforbrug

Det er en dårlig ide, at Aabenraa Kommune nu vil konfrontere de borgere, der er mistanke om drikker for meget, mener tørlagt alkoholiker.

Kommunen bør ikke blande sig i, hvor meget den enkelte borger drikker. Sådan lyder reaktionen fra en tørlagt alkoholiker ovenpå Aabenraa Kommunes nye tiltag. (Foto: © Morten Brink Iwersen)

Et glas, to glas eller en hel flaske.

Vi plejer at tænke, at vores alkoholindtag er en privat sag. Men i Aabenraa Kommune skal kommunens medarbejdere til at spørge borgerne om deres alkoholvaner, hvis de har en fornemmelse af, at borgeren drikker mere end anbefalet.

- Det betyder meget, at der er nogle, der tager henvendelse, hvis der er en mistanke om, at enkelte borgere har et højt alkoholforbrug, siger Hans Henrik Christensen.

Hans Henrik Christensen er tørlagt alkoholiker på 20. år. og bestyrelsesmedlem og lokal repræsentant for foreningen Lænken, der hjælper alkoholmisbrugere.

Borgeres alkoholforbrug rager ikke kommunen

Hans Henrik Christensen mener dog ikke, at borgernes alkoholforbrug er kommunens sag.

- Jeg er af den overbevisning, at jeg havde mistet troen på det offentlige, hvis nogle fra kommunen havde rettet henvendelse til mig. Det er ikke kommunens opgave at stikke næsen i mit alkoholforbrug. Det vedkommer familien og venner, siger han.  

Hans Henrik Christensen mener, at Aabenraa Kommunes initiativ er uhensigtsmæssigt, fordi det rammer skævt. Han mener, at det er med til at ramme svage borgere. I stedet mener han, at man bør gøre mere ud af alkoholundervisningen over for de unge.

- Jeg synes, man i stedet skal starte ude i skolerne. Vi skal i stedet informere de unge om effekterne ved alkohol ude på skolerne. Det er bedre end det her opsøgende arbejde, siger han til DR Syd.