De smager godt, de sukrede morgenmadsprodukter, men det er ikke det bedste brændstof når man skal gå i skole.
Det ved eleverne fra Ravsted Børneunivers mellem Aabenraa og Tønder. I hele denne uge har de nemlig eksperimenteret og mærket på egen krop, at der er stor forskel på Guldkorn og grovboller.
- Tirsdag fik de sukker holdig morgenmad og da var de trætte og havde ikke meget energi. I går fik de grød og så fik de god energi og overskud til dagen, fortæller Charlotte Lindtnet, der er Skolekonsulent i Aabenraa kommune.
Ikke kun noget de voksne siger
Det er Aabenraa Kommune, der har sat gang i morgenmads-eksperimentet. Skolekonsulent Charlotte Lindtner ville gerne vise børnene, hvorfor de sødeste morgenmadsprodukter ikke altid er de lækreste på den lange bane.
Eleverne har selv ført logbog undervejs, og de er ikke i tvivl om, hvad de fremover skal spise når der skal læres noget.
- I dag er jeg meget træt, men så fik vi en grovbolle og blev lidt friske igen, fortæller Cecilie Kryger fra 6. klasse på Ravsted Børneuniverser.
Forskningen bekræfter, at sukkermorgenmad går ud over børns indlæring. Det siger ernæringsfaglig medarbejder i Fødevarestyrelsen Tove Vestergaard. Hun opfordrer andre skoler til også at lade børnene lege lidt med morgenmaden.