Skuffet V-borgmester: For få arbejdspladser til hjørnerne af Danmark

I dag offentliggjorde regeringen planer om at udflytte yderligere 1800 statslige job. En stor del af dem bliver placeret i de store byer.

Tønders borgmester Henrik Frandsen (V) er ikke tilfreds med fordelingen af de statslige arbejdspladser. (Foto: © Henning Bagger, Scanpix)

49 byer fik i dag besked om, at der er nye statslige arbejdspladser på vej.

Der er tale om 1800 statslige job, som bliver flyttet ud i landet som led i regeringens anden udflytningsrunde, der i alt indeholder 4000 jobs.

Men det er ikke alle, der er tilfredse med regeringens planer.

I Tønder er borgmester Henrik Frandsen (V) skuffet over, at regeringen ikke har valgt at sprede de 1800 nye arbejdspladser bedre.

For eksempel er den eneste sønderjyske kommune, der har fået arbejdspladser i den her omgang, Sønderborg Kommune.

- Når hele overskriften på øvelsen er bedre balance, så må jeg sige, at der i Tønder-sammenhæng er tale om skåltaler og varm luft fra regeringens side. Det her giver ikke Tønder noget som helst, siger han.

Henrik Frandsen peger blandt andet på, at regeringen har valgt at tilgodese de store byer som Aarhus og Odense.

- Man er stoppet ved motorvejsafkørslerne, og det er skuffende, at man ikke vælger at gå ud i hjørnerne af Danmark. Læren af det her er, at det er os selv, der skal redde os, og det er vi rigtig godt i gang med, siger han.

Fordelingen ærgrer Koldings borgmester

Heller ikke i Trekantområdet er det væltet ind med nye statslige arbejdspladser. Ni i alt er det blevet til fordelt på kommunerne Vejle, Kolding, Fredericia, Hedensted og Billund.

- Man kan godt undre sig over, at de store byer får så mange, men der må jo ligge noget til grund for det, som jeg ikke ved, hvad er, siger Ib Kristensen (V), borgmester i Billund.

Fordelingen ærgrer også Jørn Pedersen (V), borgmester i Kolding Kommune, som vil finde ud af, om Trekantområdet bliver overset på Christiansborg.

Borgmester i Kolding Jørn Pedersen. Foto: Søren Gylling (Foto: © Søren Gylling)

- Jeg vil gerne til bunds i om den interessevaretagelse, der generelt er i Folketinget for Trekantområdet, er god nok. Der er mange ting, der kan spille ind, og det vil jeg prøve at kigge ind i, siger Jørn Pedersen.

I Kolding Kommune kommer der fire nye statslige arbejdspladser. I Fredericia kommer der slet ingen, og det ærgrer borgmester Jacob Bjerregaard (S), der trods alt kan glæde sig over at få tilført en uddannelsesstation.

- Jeg vil isoleret set glæde mig over, at vi i Fredericia får en uddannelsesinstitution, men jeg havde gerne set, at der også kom lidt statslige arbejdspladser med i købet, siger Fredericia-borgmester Jacob Bjerregaard.

Varde forbigået for anden gang

I Varde Kommune måtte borgmester Erik Buhl (V) også konstatere, at der heller ikke er blevet placeret job i Varde Kommune i den her omgang. Og selvom han forsøger at bevare optimismen, så ærgrer det borgmesteren.

- Vi havde selvfølgelig håbet, at der var kommet noget den her gang, siger han.

Erik Buhl hæfter sig dog ved, at Varde Kommune primært havde budt ind på arbejdspladser inden for Forsvaret. De arbejdspladser er ikke en del af den udflytning, der blev offentliggjort i dag.

- Jeg er den fødte optimist, og jeg håber, at der kommer nogle arbejdspladser til Varde i forbindelse med forsvarsforliget, der skulle være lige om hjørnet, siger han.

Sådan fordeler arbejdspladserne sig

Udover udflytningen af de 1800 arbejdspladser, der blev offentliggjort i dag, rykker regeringen godt 2.200 ansatte i skattevæsenet. Den udflytning har været kendt siden i sommer.

I alt er der tale om 4.024 statslige job. Se hvordan de fordeler sig her: