Over 160 hjemmeværnsfolk klar til at aflaste politiet ved grænsen

Mange hjemmeværnsfolk har meldt sig til opgaven med at aflaste politiet ved den midlertidige grænsekontrol.

Ifølge planen skal de første hjemmeværnsfolk stå klar ved grænsen fra d. 13. juni. De kommer til at arbejde tæt sammen med politiet med at lave grænsekontrol. (Foto: © Simon Skipper, Scanpix)

Op mod 160 hjemmeværnsfolk har nu meldt sig til at aflaste politiet ved den dansk-tyske grænse.

Dermed kan Hjemmeværnet levere de folk, der er brug for resten af året.

Interessen for at komme af sted har været stor, fortæller chef for Totalforsvarsregion Fyn, Syd- og Sønderjylland, oberst Flemming Agerskov, der ligefrem har oplevet hjemmeværnsfolk, der har sagt deres faste job op, for at arbejde for Hjemmeværnet ved grænsen.

- De bliver ansat i stedet for at være frivillige, og så får de en professionel hverdag sammen med politiet, som de ofte møder i deres frivillige tjeneste. Det giver dem en mulighed for at udvikle sig rent fagligt og bruge det, de har trænet i mange år, siger han.

Udover de hjemmeværnsfolk, der nu er udvalgt, har endnu flere meldt sig som interesserede, og de er i alle aldre og fra alle erhverv, oplyser Flemming Agerskov. De skal typisk arbejde en uge ved grænsen og have en uge fri, så det kræver, at de kan få fri fra deres civile job eller studier.

Hjemmeværnet skal blandt andet hjælpe med at dirigere færdsel, og sørge for logistik og transport, og de skal arbejde side om side med betjentene fra dansk politi.

Indtil videre har hjemmeværnsfolkene tegnet kontrakt for et halvt år, og de kan begynde, når de har gennemgået en kort uddannelse. Det er politiet, der i sidste ende skal vurdere, om de enkelte hjemmeværnsfolk er klar til opgaven.

Ifølge planen skal de første hjemmeværnsfolk stå klar ved grænsen i Sønderjylland d. 13. juni.