Arkæologerne bliver gang på gang begejstrede over de fund, der dukker op under Ribes gamle brosten.
Siden juni har et internationalt hold af arkæologer været i gang med en udgravning af et areal på 100 kvadratmeter under Danmarks ældste by.
Målet er at blive klogere på vikingetiden, og selvom forventningerne til udgravningen var rigtig store på forhånd, så er arkæologerne begejstrede.
De mangler fortsat to tredjedele af udgravningen, men fundene tæller allerede et helt byhus fra vikingetiden med et bronzestøberværksted og et hjem.
De har også fundet en perfekt bevaret fuglefigur i rav og et lille skrin med kvindenavnet Katu skrevet med runer.
Det fortæller fortæller Søren M. Sindbæk, der er professor MSO i arkæologi med speciale i vikingetiden ved Aarhus Universitet.
- Det er første gang, vi har fundet et helt byhus fra vikingetiden i Ribe, og første gang vi har navnet på en kvinde, der har færdedes på markedspladsen i Ribe, siger han.
Nogle ødelagte støbeforme har også givet arkæologerne ny viden om, hvad det var for nogle smykker, der blev produceret i Ribe dengang.
- Det er noget af det, vi er rigtig glade for at finde, for det viser os lige præcis, hvad det var, der blev produceret her. Og der er fundet eksempler på støbeforme, som vi ikke tidligere har set eksempler på i Ribe, fortæller han.
Arkæologerne har gravet tre meter ned for at kunne afsløre nogle af de mange detaljer, der gemmer sig om vikingetiden i Ribe.
Udgravningen varer indtil juni 2018 og er støttet med 16 millioner kroner fra Carlsbergfondet.
Ifølge Søren M. Sindbæk er det muligt at aftale rundvisninger i udgravningen, hvis man er interesseret i at lære mere om fundene.