Læger og sygeplejersker skal bruge mere tid sammen med patienterne og mindre tid bag en computerskærm.
Det er baggrunden for, at Region Sjælland og Region Hovedstaden er gået sammen om et gigantisk it-projekt til et trecifret million-beløb, som kan danne skole for resten af landet.
I et fælles elektronisk patientjournalssystem skal sundhedspersonalet taste de nødvendige oplysninger ind, men således undgå dobbeltarbejde, siger regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen fra Region Hovedstaden:
Fælles journalsystem giver bedre kvalitet
- Vores personale bruger i dag alt for megen tid på at lokke sig ind i forskellige it-systemer og nogle gange lave dobbelt registreringer. Og vi vil gerne have, de bruger tid sammen med patienterne og så selvfølgelig samler de oplysninger op, der er vigtige for, at vi kan lave en bedre kvalitet, siger Sophie Hæstrup Andersen.
Projektet ventes at være klar i 2017, og den såkaldte sundhedsplatform vil betyde bedre behandling i fremtiden, siger Sophie Hæstrup Andersen.
- Når man bliver behandlet på ét hospital, så kan man være sikker på, at data også er blevet delt med andre hospitaler, hvis man for eksempel senere skal over og modtage en anden del af behandlingen et andet sted.
Skoleeksempel for hele landet
Hvis en sjællandsk hjertepatient bliver sendt til behandling på et hospital i Hovedstaden, skal lægerne således med det samme kunne se, hvordan det er gået tidligere i forløbet.
Og så betyder det især, at læger og sygeplejersker får mere tid til patienten og mindre tid til at sidde og registrere bag en skærm, understreger Sophie Hæstrup Andersen. Hun håber, at projektet kan danne skole i hele landet.
- Når to regioner ud af Danmarks fem regioner kører med det samme system, så håber vi på, at det her kan være med til at forbedre behandlingen og forhåbentlig danne skole for resten af landet.