Se billederne: Sjælland til kamp mod de kommende vandmasser

Særligt Sjælland kan blive hårdt ramt, når der er varslet om forhøjet vandstand fra sen eftermiddag.

  • I Stubbekøbing Havn på Falster bliver dørene til vigtige lokaler dækket til med sandsække. (Foto: © Ann Smed Madsen, DR Sjælland)
  • I Stubbekøbing Havn er havnefogeden og en fra sejlklubben i gang med at slække på bådenes tov, så bådene kan følge med, når vandstanden stiger. Ved 13-tiden var vandstanden allerede 70 cm over normal højde. (Foto: © Ann Smed Madsen, DR Sjælland)
  • I morges holdt Midt- og Sydsjællands Brand og Redning koordineringsmøde. Her er det beredskabsdirektør Flemming Nygård Jørgensen, der efterfølgende tilser en presenning. (Foto: © Ann Smed Madsen, DR Sjælland)
  • Væsentlige elinstallationer bliver koblet fra i Stubbekøbing Havn. (Foto: © Ann Smed Madsen, DR Sjælland)
  • Kanalen her er indgangen til Skælskør Nor. Lige ved siden af ligger det lokale bibliotek, som i dag har lukket før tid på grund af de stigende vandmasser. (Foto: © Maja Normann, DR Sjælland)
1 / 5

Over det meste af lande forbereder beredsfolk, politi, hjemmeværn og lokale sig på det, som DMI flere steder betegner som 'meget farligt vejr'.

Særligt Sjælland ser på nuværende tidspunkt ud til at blive hårdt ramt.

Der er varsel om forhøjet vandstand, og der forventes en vandstand mellem 1,3 og 1,8 meter over normal vandstand.

DMI advarer om, at folk kan komme i livsfare, hvis de færdes i oversvømmede områder.

Ved 13-tiden var vandstanden i Stubbekøbing Havn på Falster allerede 70 centimeter over det normale.

Flere metrologer har kaldt aftenens kommende vejr for en 100-årshændelse, og den beskrivelse bunder i en masse statistik, målinger og formler, forklarer DRs meteorolog, Jesper Theilgaard.

- En 100-årshændelse betyder blot, at det er en hændelse, der rent statistisk kun sker en gang hvert hundrede år, fortæller han.

Se på DMI's hjemmeside, hvor der varslet forhøjet vandstand.

Se billederne i toppen af artiklen.