Folkemødet, der finder sted 13. og 14. august næste år på Engestofte Gods på Lolland, bliver en pendant til Folkemødet på Bornholm.
Det skriver Jyske Mediers netavis.
Folkemødet skal sætte fokus på bedre madkvalitet og gode råvarer. Miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) kalder det gastronomiske folkemøde vigtig:
- Der findes utallige små dygtige producenter, som fortjener at få opmærksomhed. Et folkemøde med fokus på lokale føde- og råvarer kan jeg kun bakke op om, og jeg ser frem til at se, hvordan det kulinariske folkemøde tager form, siger hun.
Vivi Schou, som har gourmetrestauranten Babette i Vordingborg, er en dem, som åbner et folkekøkken på folkemødet. Hun vil vise danskerne at den gode madkvalitet er for alle:
- Vi skal tilbage til 'fra jord til bord'. Og så handler det jo ikke om, at det er eksklusivt, så er det bare at få fat i de fantastiske råvarer, der er i vores baghave, siger hun.
Selvom Vivi Schou ejer en gourmetrestaurant, hvor maden nok er noget anerledes end i familiekøkkenet på Lolland, så handler det for hende om at lærer danskerne om, hvad de putter i munden:
- Vi har jo 35 forskellige supermarkeder, og fred være med det, men det er jo bare ikke der, man får den friske vare. Det er jo ikke fordi, at det er nogle dyre og fuldstændig vilde varer, det er jo bare den vidunderlige gulerod og vidunderlige kål, som er dyrket i fantastisk jord, og så får vi den samme dag, som den er hevet op, siger Vivi Schou.