Det sker alt for ofte, at kommunen ignorer forældres nødråb.
Det siger Sytter Kristensen, som er landsformand for LEV, der taler de handicappedes sag, dagen efter at en 64-årig kvinde fra Skælskør blev idømt 11 års fængsel for at tage livet af sin multihandicappede datter.
I retten forklarede moderen, at hun havde taget livet af sin datter i afmagt over, at hun og datteren ikke fik den fornødne hjælp.
Kommunen reagerede ikke på nødråb
Moderen protesterede i sine nødråb forgæves til Slagelses borgmester Lis Tribler (S) over, at datteren blev tvangsflyttet fra en institution i Slagelse til Solsikken i Skælskør. Efter flytningen var datteren holdt op med at spise og måtte sidde i kørestol hele tiden, fordi hun ikke fik trænet sine ben.
Og som tilhørerne i retten er Sytter Kristensen oprørt over, at Slagelse kommune undlod at reagere på nødråb fra en mor til en multihandicappet kvinde i Skælskør. Det er helt uantageligt:
- Når man sender et brev til en borgmester, så er det et nødråb og noget, man skal handle på. De skulle have lyttet til hende og handlet på det, siger Sytter Kristensen.
LEV: Det er ikke et enestående tilfælde
Men desværre er den dømte mor ikke alene om at føle sig svigtet, når det gælder støtte i arbejdet med at tage sig af en handicappet person, siger Sytter Kristensen.
- Vi ser, at man ikke tænker på, at det at have et multihandicappet barn er et arbejde, som andre steder ville kræve rigtig mange ressourcer.
- Så hvorfor er det, at man ikke skal have den støtte, når man er der som forælder. Men det får man så ikke, konstaterer Sytter Kristensen.
Den 64-årige mor har appelleret dommen.